Successos

Seguretat

Un delinqüent orgullós del passat

L’homicida de Porqueres es vantava dels seus delictes anteriors i del seu passat penitenciari

A Arbúcies, on havia viscut, mostrava una carpeta amb retalls de diari que deia que eren de les seves gestes delictives

Assegura que no trobava feina per culpa dels tatuatges molt visibles que tenia al cos

Miguel Ángel Palma Chica, l’home de 45 anys empresonat per l’assassinat a Porqueres de la seva dona, Alla Bukancova, té un llarg passat delictiu i una llarga trajectòria penitenciària. No se n’amagava. Al contrari, es vantava de les seves gestes delictives i, fins i tot, potser les exagerava. A Alla, que va conèixer per internet, i a tot el seu entorn els havia relatat que havia passat trenta anys entre reixes i que el darrer atracament que havia perpetrat havia acabat amb la mort d’un guàrdia. A Arbúcies, on va anar a viure inicialment després de sortir de la presó, se’l recorda perquè anava a un gimnàs i mostrava una carpeta amb retalls de diari i explicant que es tractava d’un recull de premsa dels casos dels delictes en què havia participat. I també s’ocupava de remarcar que en un dels casos va haver-hi un mort. Al gimnàs tampoc s’estava de mostrar amb orgull fotografies amb coneguts de la presó mostrant armes de foc i de lluir els seus nombrosos tatuatges, especificant que cadascun simbolitzava un delicte dels del seu currículum. Palma Chica realment té un bon currículum delictiu, però ni en els seus antecedents judicials, ni en els arxius policials hi consta cap detenció per homicidi dolós. A les hemeroteques tampoc apareix el seu nom vinculat amb cap atracament amb resultat de mort, com ell es vantava de tenir al seu currículum.

Als arxius oficials hi consta que, certament, Miguel Ángel Palma Chica va conèixer la presó fa tres dècades, quan encara era menor d’edat. Ha conegut gairebé tots els centres penitenciaris de Catalunya, començant per la presó de joves, passant per Brians, Ponent i acabant al Puig de les Basses. Entre reixes endins era un pres conegut per la seva conflictivitat. Ha estat empresonat per delictes de robatori amb força, robatori amb violència i intimidació i trencament de mesura de cautelar. Després de quatre anys va sortir en llibertat de la presó de Lleida amb els comptes saldats amb la justícia, ja que havia complert totes les penes que li havien imposat. El delicte d’assassinat es va incloure al seu full delictiu aquest 2 de juny passat, quan ell mateix es va presentar a la comissaria de Banyoles i va relatar als Mossos que havia apunyalat la seva dona. Havia sortit de casa seva cap al migdia, després d’apunyalar Alla, i a la comissaria va arribar-hi cap a les deu del vespre. Palma Chica, que a partir de presentar-se voluntàriament a comissaria es va mostrar col·laborador durant la reconstrucció dels fets que es va fer a l’escena del crim, va explicar que al matí ja havia començat a drogar-se, esnifant unes ratlles d’un còctel de drogues, i que cap al migdia va arribar Alla i va començar una discussió que es repetia en els darrers mesos, des que ell havia tornat a drogar-se de manera descontrolada. Alla li retreia que es drogués i que no trobés feina i no aportés diners a casa. Ell s’excusava que li costava molt trobar feina per culpa dels tatuatges, que tenia a tot el cos –alguns de molt visibles perquè eren a la cara–. Aquells tatuatges que lluïa amb orgull del seu passat penitenciari eren un entrebanc per trobar feina. Durant la discussió, Miguel Ángel Palma va apunyalar mortalment Alla Bakuncova, tot i que ell assegura que no era conscient que li estava traient la vida. Va explicar que abans de sortir de casa es va canviar les sabatilles, va agafar el cotxe i va marxar. Afirma que entre que va sortir de casa i que va entrar a la comissaria va continuar prenent drogues, però no sap especificar ben bé què va fer ni on va estar. Segons el seu testimoni, tenia flaixos del que havia fet però no tenia consciència que hagués matat la seva dona. També va revelar que a vegades sentia veus a dins del seu cap.

La defensa de Palma Chica, que exerceix el lletrat Carles Muñoz, ha demanat que es facin al pres anàlisis de sang, d’orina i de cabells per acreditar l’addicció a les drogues i la influència que poden haver tingut en la comissió del crim. La defensa també sol·licitarà l’historial mèdic i psiquiàtric de l’homicida, per si pateix algun trastorn mental. Circumstàncies que, afegides a la confessió, poden ser atenuants en la futura condemna. Miguel Ángel Palma està ingressat preventivament a la presó del Puig de les Basses de Figueres. Aquest cop per assassinat d’Alla, la dona que a Letònia no es va voler casar mai perquè els homes eren massa masclistes i es va enamorar d’un expresidiari que es mostrava sincer i no li amagava el seu passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia