Successos

Blanes

Pànic a l’escala

Una inquilina ocupa a Blanes té terroritzats altres veïns del bloc, que tampoc són propietaris però defensen que vivien en pau

La duen al jutjat per haver cosit a cops de destral la porta d’una veïna o per autolesionar-se, a més d’altres problemes

La convivència a l’escala de veïns del bloc del carrer Melilla, 6, a Blanes, s’ha enverinat en els darrers mesos. Els seus nou habitatges estan ocupats per famílies que fins fa uns mesos coexistien de manera pacífica. Fins que van topar amb la darrera veïna que ha ocupat un pis i els conflictes s’han succeït. Entre els darrers episodis, un atac a cops de destral contra la porta d’una altra inquilina, que l’ha denunciat i demana, avui, en un judici previst al jutjat número 6 del municipi, una ordre d’allunyament. El fill de la denunciant, de vuit anys, amb un 33% de discapacitat i sota seguiment psicològic, fa dies que ha de dormir a casa d’un amic per “malsons que fan referència al fet que la veïna entra al seu domicili i mata els seus progenitors”.

Per a demà, hi ha assenyalat un segon judici en què, contra la veïna conflictiva, hi ha implicats altres veïns de l’edifici. A banda de les queixes per baralles a crits i cops de martell a les parets de matinada, aquí apareixen altres denúncies, com ara la brutícia per tombar jardineres i escampar-ne la terra pels replans, o destrosses a l’ascensor o als armaris de comptadors. Mentre altres dels veïns afectats inventariaven greuges, a l’escala, la denunciada els va interpel·lar a crits i amb talls a les cames, motiu pel qual van tornar a alertar la Policia Local i va tornar a ser detinguda, i traslladada a l’hospital.

La veïna que ha liderat la resposta contra els atacs admet que “l’edifici sencer és ocupat”: “Però les altres famílies tenim criatures i ens manquen els recursos, però això no vol dir que siguem animals.” També creu que, pel fet de no disposar de títols de propietat, “tothom s’hi posa d’esquena”.

L’Ajuntament, amb escàs marge

El consistori ha rebut també denúncies i informes de la situació límit al bloc. L’alcalde, Àngel Canosa, hi va anar divendres, i va demanar una reunió al representant de l’empresa propietària per abordar solucions i accions contra els conflictes. Des del consistori, ahir, explicaven que la Policia Local hi està a sobre i que també han traslladat la qüestió a l’àrea d’Acció Social.

La veïna denunciant, en canvi, troba a faltar més interlocució amb l’Ajuntament i diu que aquest cap de setmana la Policia Local no ha respost amb presència d’agents a les trucades. Pateix, perquè es va assabentar de la identitat de la inquilina denunciada i va trobar que havia estat jutjada i condemnada per haver intentat matar la seva mare a cops de sabata , l’agost del 2014, a Lloret, arran d’una discussió entre la noia i la seva mare, perquè s’havia acabat el vodka i la filla en volia més.

Tot plegat, aleshores, es va saldar amb un pacte per acceptar, amb l’exparella, una pena de dos anys i mig de presó, que els va permetre esquivar la pena de vuit anys que demanava l’abril del 2016 la fiscalia. La mare va trigar 40 dies a recuperar-se de fractures al nas i el maxil·lar, i hemorràgies i hematomes, deu dels quals hospitalitzada i en part a l’UCI del Trueta. Caldrà veure el pes d’aquest antecedent en els judicis que aquesta setmana estan assenyalats en primera instància als jutjats de Blanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia