Successos

Condemna de 16 anys de presó i expulsió del país per a l’assassí de la Rambla de Figueres

La sentència recull que el condemnat ja ha matat dues persones i adverteix de la seva “perillositat extrema”

L’Audiència de Girona ha condemnat a 16 anys de presó Mohamed Regrad, l’acusat de matar un home d’una ganivetada al coll a la Rambla de Figueres el 29 d’abril del 2019. La sentència recull el veredicte del jurat popular que el va declarar culpable d’assassinat. Al final del judici, el fiscal Enrique Barata i l’advocat de l’acusació particular Toni Quera van sol·licitar l’expulsió del país. La sentència recull que Regrad ja va matar una dona a Figueres l’any 2006 i adverteix de la “perillositat extrema” del processat: “En poques ocasions s’ha vist tan justificada la substitució de la part final d’una pena per l’expulsió”. L’Audiència subratlla que “cal evitar que pogués causar una tercera mort”.

La sentència de la secció tercera de l’Audiència de Girona, de la que estat ponent el magistrat-president del tribunal del jurat Ildefons Carol, recull el veredicte del jurat popular que va declarar Mohamed Regrad culpable d’assassinat.

El crim va tenir lloc cap a dos quarts de nou del vespre del 29 d’abril del 2019 quan el processat, armat amb un ganivet “de grans dimensions”, va atacar la víctima mentre estava assegut fent petar la xerrada amb dos amics en un banc de la Rambla de Figueres.

“Li va assestar un tall profund al coll, seccionant-li íntegrament la tràquea, l’artèria caròtida dreta i part de la vena jugular, i va morir segons després de ser agredit”, recull la sentència. El jurat popular va declarar provat que la víctima, un home de 63 anys, no va tenir cap possibilitat de defensar-se: “Estava distret conversant amb amics i ni tan sols es podia imaginar que seria atacat”. La sentència també exposa que Regrad es va assegurar d’agafar la víctima desprevinguda apunyalant-lo “per sorpresa, de manera inesperada i, fins i tot, ocultant l’arma fins al mateix moment de l’atac”.

L’Audiència de Girona imposa a Mohamed Regrad 16 anys de presó, la pena que van sol·licitar fiscalia, acusació particular i defensa després de la lectura del veredicte. El fiscal Enrique Barata i l’advocat de la família de la víctima, Toni Quera, també van demanar que l’expulsin del país perquè consideren que és una “amenaça greu per a l’ordre i la seguretat pública. La defensa s’hi va oposar argumentant que el processat viu al país des que tenia 10 anys i té suficient arrelament.

La sentència recull que no s’ha pogut apreciar una agreujant de reincidència tot i que Regrad va matar una dona a Figueres l’any 2006. El 2008, l’Audiència el va absoldre aplicant-li una eximent completa d’alteració psíquica i li va imposar fins a 14 anys d’internament psiquiàtric. Tot i això, el tribunal considera que hi ha un risc evident de reincidència i apunta que el diagnòstic que va portar a l’absolució en el primer judici va ser “erroni”, segons van precisar els perits psiquiàtrics al judici que van explicar que inicialment li van diagnosticar una esquizofrènia “que no té cura” però, arran del tractament, van comprovar que en realitat havia patit una psicosi derivada del consum de tòxics. Als seus antecedents, també hi consten agressions físiques a tres persones més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia