Successos

Un incendi forestal afecta més de 150 hectàrees a Castellví de Rosanes i Martorell

Els Bombers confien poder tancar el perímetre i estabilitzar el foc durant la nit

Un centenar de persones han estat evacuades

Els Bombers de la Generalitat treballen aquest dimarts per contenir un incendi de vegetació forestal que afecta els termes de Castellví de Rosanes i Martorell (Baix Llobregat).

El foc ha començat cap a un quart de cinc de la tarda al final del carrer Tarragona d’aquest municipi i ha pujat cap a dalt de la muntanya empès pel vent de Ponent. Les flames han arribat a la carena i han generat diversos focus secundaris, alguns dels quals han anat més enllà de l’autopista AP-7.

L’incendi ha mobilitzat 66 dotacions terrestres dels Bombers i 13 mitjans aeris, que treballaran fins a l’ocàs.

Els Mossos d’Esquadra han evacuat 3 cases aïllades de la zona, tots els números compresos de l’1 al 50 del carrer Tarragona, i diverses finques del carrer Girona de Castellví de Rosanes. A més, s’ha confinat els veïns de les urbanitzacions Can Sunyer del Palau i Valldaina pel fum.

El cap operatiu dels Bombers Joan Rovira ha explicat aquest vespre en una atenció als mitjans que ja tenen entre el 60% i el 70% del perímetre confinat però queda entre un 30% i 40% que continua en expansió lliure. En aquest sentit, s’ha mostrat optimista i ha apuntat que “si no es compliquen les coses a la nit, complirem objectiu de tancar perímetre”. Rovira ha admès que “no serà fàcil” perquè hauran de treballar en una zona d’orografia complicada. “Haurem de treballar-hi tota la nit”, ha dit. El que més preocupa ara els Bombers és el flanc a Castellví de Rosanes proper a la urbanització Altaió.

Rovira ha assenyalat que no tenen constància de “cap persona ferida” i, de moment, tampoc han rebut “confirmació de cap casa afectada de manera greu”.

L’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino, ha explicat a l’agència ACN que les persones desallotjades són un centenar. El consistori recopila informació sobre quantes d’aquestes persones necessitaran allotjament més enllà de la xarxa familiar o d'altres tipus pròpia. En funció del volum, se'ls habilitarà un hotel o un pavelló a Sant Andreu de la Barca.

A Martorell s’ha evacuat una vintena d’avis d’una residència i passaran la nit en pisos de l’Ajuntament.

L’autopista AP-7 s’ha tallat en tres punts,  segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). A Martorell no es pot circular en sentit nord i es desvia el trànsit per la sortida 25 cap a l'A-2. Ja s’ha restablert la circulació al Papiol, que estava interrompuda en sentit sud i on es desviava el trànsit cap a la B-23, i a Castellbisbal, on el trànsit estava tallat en sentit sud, 

Segons les estimacions provisionals dels Agents Rurals, el foc afecta una superfície de 152 hectàrees, de les quals 151 són de terreny forestal. Del total, 46 hectàrees pertanyen a Castellví de Rosanes i 107 hectàrees són del terme de Martorell.

Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla INFOCAT i demana a la ciutadania que no abaixi la guàrdia davant l’elevat risc d’incendi a tot el territori.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia