Successos

Un incendi afecta més de 150 hectàrees al Baix Llobregat

El foc, que ahir a la nit continuava actiu, va començar a Castellví de Rosanes, on es van desallotjar un centenar de persones

A Martorell es va evacuar per precaució una residència d’avis

Un incendi originat a Castellví de Rosanes, al Baix Llobregat, havia cremat fins ahir a la nit 152 hectàrees de superfície, 151 de les quals eren de massa forestal, segons van informar els Agents Rurals. El foc va començar cap a un quart de cinc de la tarda al final del carrer Tarragona de Castellví de Rosanes, i el vent de ponent el va empènyer cap a dalt de la serra de l’Ataix . Des de la carena, el foc va començar a generar incendis secundaris, alguns dels quals, empesos per la marinada, van saltar l’autopista AP-7 , que es va haver de tallar per tres punts diferents: al Papiol en sentit sud, on es va desviar el trànsit cap a la B-23 en sentit Barcelona; a Castellbisbal, també en sentit sud, i a Martorell en sentit nord, on es va desviar el trànsit per la sortida 25 cap a l’A-2.

Els Bombers de la Generalitat treballaven amb 66 dotacions terrestres i 13 d’aèries per intentar extingir les flames, però en el moment de tancar l’edició l’incendi, causat per una negligència humana, continuava actiu.

Les flames van obligar els Mossos d’Esquadra a evacuar tots els números compresos de l’1 al 50 del carrer Tarragona de Castellví, així com tres cases aïllades de la zona i diverses finques del carrer Girona. En total, van ser desallotjades un centenar de persones, 51 de les quals, corresponents a dinou famílies, van passar la nit en dos hotels de Martorell i Sant Andreu de la Barca. Els Bombers també van demanar el confinament de les urbanitzacions Can Sunyer del Palau i Valldaina i del barri de Taió.

El foc també va afectar el municipi veí de Martorell, on l’Ajuntament va desallotjar per precaució vint persones de la residència per a gent gran Rosanes. Els usuaris van passar la tarda al pavelló esportiu de Can Cases, però a la nit van ser traslladats al complex d’habitatges de la Fundació Arc de Sant Martí. El consistori va informar que, també per precaució, s’havien desallotjat establiments comercials propers a la zona del Congost, així com la piscina d’estiu, que es va tancar abans d’hora. Creu Roja va enviar 13 professionals i set vehicles per donar suport logístic als Bombers a petició del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya.

El cap operatiu dels Bombers, Joan Rovira, va explicar que al vespre tenien entre el 60% i el 70% del perímetre confinat, però que quedava entre un 30% i 40% en expansió lliure. En aquest sentit, es va mostrar optimista i va indicar: “Si no es compliquen les coses a la nit, complirem l’objectiu de tancar perímetre.” Rovira va admetre que “no serà fàcil” perquè hauran de treballar en una zona d’orografia complicada. El que més preocupava els Bombers era el flanc a Castellví de Rosanes proper a la urbanització Altaió.

Dos focs més

L’alt risc d’incendis va deixar dos focs més ahir a Catalunya. A Riner, al Solsonès, es van cremar de matinada 7,4 hectàrees de conreus i vegetació. Segons els Agents Rurals, el foc va ser causat per l’impacte d’un llamp en un arbre a la zona del pla de Godall. En l’extinció de les flames hi van participar 13 dotacions terrestres dels Bombers, que van continuar remullant el perímetre afectat al llarg de la tarda.

A Lloret de Mar, un altre incendi va cremar 7 hectàrees i una casa. El foc va començar a les onze del matí, quan una furgoneta es va incendiar a la carretera que va cap a Tossa de Mar. Les flames es van estendre per la massa forestal. Una trentena de persones van ser confinades als seus habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia