Successos

Mor el periodista neerlandès que va ser tirotejat la setmana passada al centre d’Amsterdam

Peter R. De Vries era un veterà reporter d’investigació especialitzat en el crim organitzat

La policia va detenir dos homes com a sospitosos del crim

El periodista neerlandès Peter R. de Vries, de 64 anys, ha mort aquest dijous com a conseqüència dels trets que va patir el passat 6 de juliol a Amsterdam, segons ha informat la seva  família.

El veterà reporter d’investigació, especialitzat en el crim organitzat, va rebre cinc trets, un d’ells al cap, i es trobava en estat molt greu a l’hospital, on ha traspassat acompanyat dels seus familiars.

“Peter ha lluitat fins al final, però no ha pogut guanyar la batalla. Estem immensament orgullosos d’ell i, al mateix temps, amb una sensació inconsolable”, han escrit la  família en un comunicat.

De Vries va ser tirotejat al centre d’Amsterdam quan sortia dels estudis de televisió on acabava de participar en un programa on col·laborava amb freqüència com a expert en crim organitzat.

L’atacant li va disparar cinc vegades i un dels trets va ser al cap.

Després del tiroteig, la policia va detenir a prop de La Haia a dos homes en relació amb l’atac. Els dos sospitosos continuen detinguts a l’espera de judici. El presumpte autor dels trets és un jove neerlandès de 21 anys, veí de Rotterdam i amb diversos antecedents. L’altre detingut és un home de 35 anys –veí de Maurik (centre) i nacionalitat holandesa– que suposadament va conduir el vehicle amb el que van fugir del lloc dels fets.

Els motius del tiroteig encara s’investiguen.

El primer ministre holandès, Mark Rutte, ha lamentat la mort del periodista i ha subratllat que “aquest acte covard no ha de quedar impune”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia