Successos

Sucsessos

Més de 1.000 rescats enguany dels Bombers al medi natural

Els Bombers de la Generalitat han fet, des de l’1 de gener, 1.044 rescats al medi natural. Aquestes dades superen les de l’any passat per aquestes dates. El 2020 va ser l’exercici en què es van fer més rescats de l’última dècada, un total de 1.651, gairebé el doble que el 2010, en què se’n van registrar 857.

Entre el 2010 i el 2021 s’han produït un total de 14.464 actuacions. La majoria, el 60,7%, s’han fet a la muntanya, mentre que el 28,5% dels salvaments han estat recerques de persones perdudes. El 6,2% corresponen a recerques o rescats al medi marítim; el 3,8%, a entorns fluvials, i el 0,67%, amb un total de 97, han estat recats en coves i pous. Els rescats es concentren en els caps de setmana i en els mesos compresos entre juny i octubre.

Els Bombers han fet aquest cap de setmana algunes actuacions, la més complicada de les quals va ser el rescat d’un escalador que es va precipitar al Pedraforca divendres. Va caure des de 35 metres a la canal de Verdet. Un helicòpter medicalitzat es va traslladar a la zona, però va haver de tornar per l’arribada de l’ocàs, i es va haver de traslladar el ferit per terra, en una operació que es va allargar tota la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia