Successos

El desconfinament fa pujar les infraccions de velocitat

Els Mossos han enxampat aquest any més de 34.300 conductors a les carreteres gironines que excedien el límit permès

Han augmentat tant el nombre d’infractors denunciats com la gravetat

Els Mossos han denunciat 34.331 conductors que circulaven amb excés de velocitat per les carreteres gironines des del gener d’aquest any. Un de cada deu (3.930) superava el límit en més de 40 km/h, i 406 conductors el passaven de 60 km/h. L’excés de velocitat és una de les infraccions més freqüents, però amb l’aixecament gradual de les restriccions per la pandèmia els Mossos han detectat un augment tant en el nombre de conductors que es relaxen com en la velocitat que sobrepassen, especialment d’aquells que excedeixen els 200 km/h, i no només a l’autopista. “Hi ha més gent que corre per damunt dels 200 i fins a 210 km/h”, constata el cap de Trànsit del sector de Sant Feliu de Guíxols, el sergent Ramon Pérez, que opina que “les ganes de sortir els han fet oblidar les normes de circulació”. També han augmentat les taxes d’alcoholèmia: “Estem trobant casos de positius amb taxes per sobre de l’1 %.”

La majoria de denúncies tenen lloc als grans eixos: l’AP-7, l’N-II, la C-35, la C-31, l’N-260 a la costa o l’A-26 a la Garrotxa. Des de l’1 de gener i fins a mitjan agost, els Mossos han denunciat de mitjana 145 conductors al dia. Tot i que la majoria (29.441) excedien uns 20 km/h la velocitat permesa, en algunes vies han arribat a doblar-la. A Sant Jaume de Llierca, van enxampar un turisme a 206 en un tram limitat a 100, i a principis de juny un conductor que anava a 217 per l’AP-7 a Borrassà va ser arrestat per un delicte penal. Molts circulen amb cotxes de gamma alta, que sovint tenen inhibidors de radar però que no poden detectar dispositius com la pistola radar, introduïda fa uns sis anys. “Amb aquests aparells, surten velocitats molt elevades perquè els conductors que porten detectors van més confiats”, diu Pérez. Entre els casos més cridaners hi ha el d’un conductor francès a qui van enxampar en dos controls, a Vilademuls i a Orriols, amb un minut de diferència. I amb el permís caducat.

LA XIFRA

217
km/h
és la velocitat a què anava un conductor a l’AP-7 a Borrassà, arrestat a principis del mes de juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia