Successos

Almenys dues persones queden atrapades per l’ensorrament d’un edifici a Peníscola

Els Bombers treballen per assegurar la zona i rescatar una persona que ja ha estat localitzada

De moment es desconeixen les causes del sinistre i quantes persones hi havia a l’interior en el moment dels fets

Almenys dues persones han quedat atrapades aquest dimecres sota la runa d’un edifici de tres plantes que s’ha ensorrat a Peníscola (Baix Maestrat), segons han informat el Consorci Provincial de Bombers de Castelló i Emergències i l’agència d’emergències i seguretat de la Generalitat valenciana.

Una de les dues víctimes està conscient, segons fonts de la delegació del govern espanyol al País Valencià. Els Bombers treballen per assegurar l’estructura de l’edifici afectat i poder arribar així fins a la persona que ja ha estat localitzada, ja que existeix el risc d’ensorrament de la resta de la construcció. Els gossos de la unitat canina intenten arribar-hi.

El sinistre s’ha produït cap a dos quarts de vuit del vespre quan, per causes que es desconeixen, s’ha ensorrat part d’un edifici de tres plantes i uns vint apartaments de la urbanització Font Nova.

Fins al lloc s’hi han traslladat sis dotacions dels Bombers de Castelló, efectius de les unitats de rescat i salvament, la unitat canina de Protecció Civil, la unitat de maquinària i logística i cinc unitats de comandament.

També són al lloc dels fets la Policia Local de Peníscola, que ha avisat als tècnics d’estructures perquè acudeixin a analitzar la situació.

A petició dels Bombers de Castelló s’han mobilitzat unitats dels Bombers de València especialitzades en rescats, apuntalament i desenrunament d’edificis.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha activat la situació 0 del Pla Territorial d’Emergències, que suposa que l'Agència Valenciana de Resposta a les Emergències actua com un òrgan de suport als Bombers i pot mobilitzar altres agències necessàries. A més, ha posat en prealerta la Creu Roja.

El govern ha mobilitzat tècnics de la conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a l’avaluació.

Segons fonts de la conselleria de Sanitat, el personal del centre de salut de la localitat ha atès diverses persones veïnes de la zona amb atacs d’ansietat.

La Generalitat ha demanat a la població que no s’apropi a la zona, situada al sud del municipi.

L’alcalde de Peníscola, Andreu Martínez, ha explicat a l’agència Efe que l’edifici que en aquests moments es desconeixen les causes de l’ensorrament de l’edifici i quanta gent hi havia a l’interior, ja que es tracta d'apartaments habitualment destinats a segones residències i en aquestes dates hi ha gent que pot haver acabat les vacances. A més, ha apuntat que en fer un bon dia hi podria haver residents a la platja en els moment dels fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia