Successos

societat

La fiança pagada amb finques no fa alliberar el ‘broker’

La jutgessa del jutjat d’instrucció número 2 de Girona, Maria Elena Román Aita, ha tornat a denegar la llibertat provisional a Iban Juvanteny Gómez, el fals broker gironí empresonat per estafa, tot i que la seva família ha aportat com a fiança finques valorades en 1.500.000 euros, i que la fiança exigida ara és d’un milió d’euros, després que l’Audiència de Girona rebaixés de tres milions a un la quantitat imposada per poder sortir de la presó. El motiu de la denegació de la llibertat que esgrimeix el jutjat és que la llei d’enjudiciament criminal estableix en l’article 593 que per cobrir les fiances amb finques i propietats el seu valor ha de ser com a mínim el doble de la quantitat monetària exigida.

Davant d’aquest revés, els familiars del pres han aportat 250.000 euros en metàl·lic i d’aquesta manera consideren que ja doblen la quantitat exigida: restant 250.000 euros del milió, surten 750.000 euros. I el doble de 750.000 són 1.500.000, el que han aportat amb finques. Però tot i que l’ingrés està fet des de divendres passat, el jutjat no ha donat cap resposta a la defensa de Juvanteny, representat pel lletrat Julián Suárez-Inclán.

Iban Juvanteny està en presó preventiva des de l’abril del 2019, després que ell mateix s’entregués. Se li atribueix una estafa de 15 milions d’euros a 207 inversors que li van confiar els seus diners quan ell estava a Anglaterra i simulava que treballava per a Barclays.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia