Successos

Detingut un mafiós italià que vivia a Barcelona fugit de la justícia des de fa tres anys

El membre d’N´Drangheta està reclamat per delictes relacionats de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal

Vivia des de fa tres anys al centre de la ciutat, on mirava de passar desapercebut

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un antic membre de l’organització mafiosa calabresa N’Drangheta que estava fugit de la justícia des de fa tres anys.

El cos policial espanyol ha informat aquest diumenge en un comunicat que el detingut és el ciutadà italià G.T, de 42 anys d’edat, natural de Vibo Valentia (Calàbria), i en cerc per les autoritats italianes des de l’any 2017, després de ser condemnat a una pena de més de 19 anys de presó per delictes relacionats amb el tràfic internacional de drogues i pertinença a l’organització criminal N´Drangheta.

Les investigacions dutes a terme pels agents de la Guàrdia Civil en el marc de l’anomenada operació Tricolore per detenir el mafiós han permès localitzar-lo a Barcelona, on resideix des de fa més de tres anys per eludir de l’acció de la justícia del seu país. En concret, el detingut residia en ple centre de Barcelona, a l’entorn de la plaça Universitat, on passava totalment desapercebut i no mantenia contacte amb els veïns.

En els seus desplaçaments prenia mesures de seguretat per a detectar la possible vigilància a la que pogués estar sotmès, atesa la seva condició de buscat per la justícia.

El detingut va ser abordat per agents de la Guàrdia Civil de Barcelona quan sortia del seu domicili.

L’operació ha estat realitzada per agents de la policia judicial del cos conjuntament amb l’equip de fugits de la justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil. Aquesta detenció, igual que la duta a terme fa unes setmanes dins la primera fase de la mateixa operació, és fruit de la col·laboració de la Guàrdia Civil amb el ROS (Reaggruppamento Operatiu Speciale) de l’Arma de Carabinieri italiana. En la primera fase la Guàrdia Civil va detenir el també ciutadà italià F.S a Màlaga.

Segons la Guàrdia Civil, l’Estat espanyol és el país per als fugitius italians, on es mantenen en la clandestinitat amb documents falsificats i porten una vida discreta, sense grans luxes que puguin cridar l’atenció. Des dels seus refugis es dediquen a la seva activitat il·lícita “en unes funcions més directives, cedint les activitats d’execució a d’altres membres de l’organització no reclamats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia