Successos

Un grup de joves llança ampolles i fa fugir la policia després d’un concert a Tiana

Durant l’actuació ja s’han produït alguns incidents i a les quatre de la matinada s’ha rebut l’avís d’un possible apunyalament

Els Mossos han obert diligències per desordres públics, desobediència i atemptat a agents de l’autoritat

Un grup de joves ha llançat ampolles i ha fet fugir la policia aquesta matinada de diumenge després d’un concert a la Festa Major de Tiana (Maresme). Tres policies locals han resultat ferits de caràcter lleu.

Els incidents han començat abans de la mitjanit, en ple concert de l’Orquestra Girasol al Parc Antic Camp de Futbol, amb el llançament d’objectes i ampolles contra els músics per part d’algunes persones que els retreien que l’espectacle acabava massa aviat.

Els músics han acabat la seva actuació i diversos operaris han començat a recollir l’escenari, mentre continuava el llançament d’objectes. A la zona hi havia efectius de la unitat dels ARRO dels Mossos, que no han arribat a actuar.

La protesta ha continuat en forma de concentració als voltants del lloc del concert, si bé no va augmentar de nivell fins a les quatre de la matinada. Cap a aquesta hora la policia ha rebut l’avís d’un possible apunyalament a la zona, motiu pel qual s’hi han desplaçat agents de seguretat ciutadana dels Mossos i policies locals de Tiana i Montgat.

En arribar al lloc els agents  han estat rebuts per un centenar de persones amb actitud hostil i desafiant. Un grup de joves ha llançat  pedres, ampolles i llaunes contra els agents, que han optat per retrocedir carrer amunt.

Finalment, no ha constat cap assistència sanitària per apunyalament a la zona del Parc Antic del Camp de Futbol per part del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). En canvi, dos agents de la Policia Local de Tiana i un tercer agent de la Policia Local de Montgat han quedat ferits lleus per l’altercat.

Una hora després, diverses patrulles dels ARRO dels Mossos d’Esquadra han fet acte de presència a la zona i han dispersat i desallotjat els joves. No consten detinguts, però la policia catalana ha obert diligències per desordres públics, desobediència i atemptat contra els agents de l’autoritat, i miraran d’identificar els autors dels aldarulls.

L’Ajuntament de Tiana condemna el comportament “vandàlic i incívic” d’una “minoria”

Redacció

L’Ajuntament de Tiana ha condemnat aquest diumenge els successos d’aquesta matinada durant el darrer acte de la jornada de la Festa Major.

“Expressem la nostra condemna de totes les manifestacions de la violència i lamentem que la Festa Major que és un espai de gaudi, de convivència i de tolerància, es vegi afectada per aquests fets”, ha expressat el consistori en un comunicat.

En aquest sentit, lamenta que el “resultat del comportament vandàlic i incívic d’una minoria de gent ha ofert una imatge que no representa” els veïns de la població. 

“Convidem el jovent i tots els tianencs a seguir gaudint de la festa major i de l’espai públic amb el civisme i el respecte que caracteritzen el dia a dia del municipi”, ha puntualitzat la nota.

La corporació municipal alerta que que fets com els d'ahir no són “aïllats” sinó “episodis que s'estan produint arreu del territori”.

En el mateix comunicat, l'Ajuntament trasllada tot el seu “suport” a la Policia Local de Tiana i als agents que es van desplaçar des de Montgat, així com al cos de Mossos d’Esquadra i a tots els treballadors municipals. El consistori afirma que de la seva part seguirà aplicant els protocols de seguretat pública i sanitària i de col·laboració amb els cossos de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia