Successos

“Ets un drap”, ofensa a una noia, preludi del crim de la Jonquera

Un transportista rebutjat per una col·lega mata un home a punyalades

Un conflicte nocturn entre transportistes romanesos va acabar, dissabte a la nit, amb un home mort apunyalat (Lucian Boboc), un altre de ferit (Daniel Popa) i un d’arrestat per homicidi i lesions (Adrian Claudiu Baicu).

Aquella nit, Baicu va coincidir, sembla que casualment, amb una col·lega que l’havia rebutjat per Facebook i l’havia bloquejat. La noia, Mònica, sopava a l’aparcament de la gasolinera Shell amb altres xòfers romanesos de furgonetes de transports. Quan Baicu la va veure s’hi va acostar amb insinuacions, però ella no li va fer cas i va continuar el sopar amb els col·legues. El rebutjat va recórrer a l’insult: “Em pixaré sobre teu, ets un drap”, va etzibar-li. En sentir que tractaven la xofer de “drap”, paraula molt ofensiva en la cultura romanesa, els col·legues de la noia van recriminar a l’home que els havia anat a interferir la trobada. Ell va reaccionar agafant el mòbil i fent una videotrucada enfocant el grup de camioners mentre ell s’enregistrava la seva veu proferint amenaces: “Us mataré a tots, uns cremaré, no passareu d’aquesta nit...” El grup de xòfers li va exigir que deixés de molestar i que marxés. I l’home va marxar i se’n va anar cap al seu vehicle, una furgoneta de transport de mercaderies. El grup el va veure tornar empipat i amb males intencions, i dos dels xòfers (Lucian Boboc i Daniel Popa) es van aixecar i es van dirigir cap a ell perquè no se’ls acostés. Quan Boboc va aixecar el braç en un gest per fer-lo recular, Baicu, per sorpresa, es va treure un ganivet que duia a la butxaca i el va punxar i li va provocar una ferida mortal al cor. Un col·lega, Adrian Georges Giurgu, que va veure l’escena des de darrere, va fer un crit per avisar Daniel, que va tenir temps d’apartar-se, però així i tot va rebre dues punyalades, que en el seu cas no van ser mortals. Baicu va fugir amb la seva furgoneta, Giurgu el va perseguir i va trucar a la policia i els Mossos el van aconseguir detenir a la gasolinera BP, abans que pogués travessar la frontera. Anava molt begut i durant la fugida havia rebentat una roda de la furgoneta. Els Mossos van precintar la furgoneta, que tenia taques de sang.

Durant la matinada, la comitiva judicial, amb el metge forense, la jutgessa de guàrdia de Figueres, i el fiscal d’homicidis Enrique Barata, va fer l’aixecament del cadàver al lloc dels fets, on també hi van traslladar el detingut per fer la reconstrucció. Baicu va ser sotmès a la prova de l’alcoholèmia, però no va ser capaç de bufar i, amb el seu consentiment, se li va extreure sang per comprovar el nivell d’alcohol i si havia consumit drogues. El detingut es va negar a declarar davant dels Mossos i durant la reconstrucció i és previst que passi a disposició judicial en les properes hores. Atenent que tots els testimonis són estrangers i transportistes i que havien de sortir del país per motius de la seva feina, van declarar davant la jutgessa i el fiscal a la comissaria de la Jonquera, perquè el seu testimoni valgui com a prova preconstituïda durant el judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia