Successos

Judici per la mort d’una anciana de 91 anys en un assalt violent a casa seva

La família acusa d’assassinat i demana la presó permanent per a l’acusat

Neus Puigvert Alabau, una dona de 91 anys que estava sola a casa seva, a Sant Jordi Desvalls, va ser assaltada per uns lladres violents el 25 de novembre del 2019. La víctima, que va rebre cops en l’assalt que li van produir traumatismes diversos, va ser ingressada i va morir el 22 de desembre. El judici per la mort de l’anciana comença avui davant d’un jurat popular a l’Audiència de Girona. I al banc s’hi asseu només un acusat, Morad Hadia, ja que el segon assaltant no va ser mai identificat.

El cas el jutja un tribunal popular perquè l’acusació particular, que exerceix la família de la víctima a través del lletrat Jordi Colomer, atribueix a l’acusat un delicte d’assassinat d’una persona especialment vulnerable per la seva edat i demana que s’imposi a Hadia la presó permanent revisable. L’acusació també demana una pena de cinc anys de presó pel delicte de robatori amb violència en casa habitada i una indemnització de 80.000 euros per al fill de la víctima.

El fiscal Enrique Barata qualifica els fets de robatori amb violència, pel qual demana cinc anys de presó, però considera que la mort de Puigvert s’ha de considerar homicidi per imprudència greu, i per aquest delicte demana quatre anys de presó per Hadia. El fiscal entén que Hadia no tenia la intenció de matar, tot i que va actuar volent fer mal a la víctima quan la va colpejar “o va permetre que un altre ho fes”, però remarca que la mort de la dona, gairebé un mes després, es va produir per una “concurrència plural de causes”. Relata el traumatisme facial lleu/moderat durant l’assalt, les patologies prèvies per la seva edat i una infecció greu que li va esdevenir durant l’ingrés a la clínica Mutuam. El fiscal també demana que l’acusat indemnitzi amb 80.000 euros el fill de la víctima i que l’acusat torni els 800 euros en diners que van robar i pagui 645 euros per les joies. El fiscal proposa canviar la pena de presó per l’expulsió del país.

L’acusat al·lega paranoia i drogoaddicció

La defensa de Morad Hadia, exercida pel lletrat David Carrasco Tortosa, admet que Morad Hadia, que el dia dels fets tenia 18 anys, va entrar a robar a casa de Neus Puigvert juntament amb un altre noi, conegut seu. La defensa argumenta que Hadia tenia les seves capacitats volitives limitades per un trastorn paranoide que té diagnosticat i per la seva addicció a les drogues. Defensa que durant l’assalt la víctima va ser colpejada i va caure, però diu que no es pot atribuir l’acció de forma indubitada a Hadia i que aquest no podia preveure de cap manera el resultat de mort. La defensa demana que se’l condemni a un any i deu mesos de presó pel robatori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia