Successos

Investiguen si un cadàver recuperat a Mallorca és el de l’home que va caure al mar a les Illes Medes

La roba trobada amb les restes coincideix amb la del desaparegut

S’espera que la prova d’ADN confirmi oficialment que es tracta de la mateixa persona

La Guàrdia Civil investiga si un cadàver que va aparèixer dijous a prop del Port de Sóller (Mallorca) és el del veí de l’Estartit (Baix Empordà) desaparegut el passat 24 d’octubre a les Illes Medes. Se sospita que es tracta de la mateixa persona, ja que segons fonts de la investigació citades pel Diari de Mallorca, la roba que vestia el cos localitzat coincideix amb la del desaparegut.

El cadàver va ser recuperat per agents del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil després que un particular alertés que hi havia un cos surant al mar davant el mirador de Santa Caterina. Les restes, que van ser traslladades a l’Institut de Medicina Forense de Palma, estaven molt deteriorades, fet que apunta que podrien haver estat força temps a l’aigua. Aquesta circumstància també complica les tasques d’identificació i s’ha hagut de recórrer a les proves d’ADN.

A l’espera que els resultats confirmin oficialment la identitat de la víctima, diversos indicis fan pensar que es tracta de l’home de 41 anys que va caure a l’aigua el passat 24 d’octubre quan navegava amb un amic a prop de les Illes Medes. La més rellevant seria que el cadàver duia una samarreta del Club Nàutic de l’Estartit que coincideix amb la que vestia el desaparegut. També s’investiga la hipòtesi que les corrents marines hagin pogut impulsat les restes fins a Mallorca.
 
Arran de la desaparició es va posar en marxa un ampli dispositiu de recerca, durant el qual efectius de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han pentinat més de 500.000 metres quadrats. Els bussejadors especialitzats del GEAS han fet immersions constants i fins i tot s’ha utilitzat un vehicle subaquàtic teledirigit per inspeccionar el fons marí.