Successos

Llibertat per al fals ‘broker’ acusat d’estafa

Iban Juvanteny ha estat pres dos anys i vuit mesos i ha pagat dos milions de fiança

Iban Juvanteny Gómez, el fals broker acusat d’haver estafat uns 15 milions d’euros a 207 inversors, va sortir el dia 1 de la presó del Puig de les Basses, després que finalment el jutjat número 2 de Girona considerés que havia aportat la fiança exigida i li va concedir la llibertat provisional. Juvanteny, que estava empresonat des de l’abril del 2019, ha hagut d’acreditar l’aportació de dos milions d’euros, tot i que la fiança era d’un milió, però com que els seus familiars la van aportar, en part, amb finques, la fiança es va doblar, ja que així ho estableix l’article 593 de la llei d’enjudiciament criminal. En un primer moment, el jutjat havia imposat a Juvanteny una fiança de tres milions d’euros per sortir en llibertat provisional, però després, a causa del temps transcorregut, l’Audiència de Girona li va rebaixar a un milió d’euros.

Iban Juvanteny està acusat d’haver estafat uns 15 milions d’euros a 207 inversors que li van confiar els seus diners quan ell era a Anglaterra i simulava que treballava per a Barclays. Molts dels estafats són familiars o gent del seu entorn, que van caure en les promeses de beneficis que els feia Juvanteny. Iban Juvanteny, segons va explicar a aquest diari quan encara era a la presó, mai va tenir la intenció d’estafar els seus clients i diu que el que va passar va ser que va començar a perdre diners en les operacions a la borsa i llavors no va poder tornar els diners ni els rendiments als inversors. Admet que mai va treballar per a Barclays, sinó que actuava sol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia