Successos

Retiren amb helicòpter els quinze cavalls morts per un atac de gossos a Escós

Tretze poltres i dues eugues es van precipitar dimarts per un barranc quan fugien dels cans

El propietari dels gossos ja ha estat localitzat i s’ha posat en contacte amb el ramader per fer-se càrrec dels danys

Els Agents Rurals han retirar aquest divendres els quinze cavalls que van morir arran de l’atac d’un grup de gossos al terme de Soriguera (Pallars Sobirà).

El succés va passar dimarts a la tarda a prop de la població d’Escós. Tretze poltres i dues eugues van ser perseguits pels cans i es van despenyar per un precipici d’uns 30 metres. Els cossos dels animals van quedar atrapats al barranc de les Milleres, en una zona de difícil accés i a la qual no s’hi pot arribar amb vehicles terrestres.

Aquest dijous els agents rurals i el propietari dels cavalls van realitzar treballs de condicionament de la zona i avui els han pogut extreure finalment del fons del barranc amb l’ajut d’un helicòpter.

Les restes dels èquids han estat posteriorment traslladades a una planta de tractament de cadàvers ramaders.

L’amo dels gossos, que ja ha estat localitzat, ha manifestat que disposa d’assegurança i s’ha posat en contacte amb el ramader per fer-se càrrec dels danys.

Arran d’aquest incident, els Agents Rurals han recordat que la majoria d’atacs a la ramaderia extensiva estan protagonitzats per gossos. És per això que subratllen que cal portar-los lligats, no deixar-los molestar el bestiar i mantenir una distància de seguretat amb els ramats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia