El fiscal acusa un policia d'amenaçar prostitutes per obtenir sexe gratis

Es tracta d'un exsotscap de la Policía Nacional de la Jonquera, inculpat en un altre afer de prostitució

Segons l'escrit de qualificacions del fiscal, Fermín Martí va anar en múltiples ocasions al prostíbul Dallas, d'Agullana, entre els mesos de juny i agost del 2004. Tot i que anava vestit de paisà i no estava de servei, feia servir la seva condició d'inspector per poder obtenir relacions sexuals gratis amb les noies. Les amenaçava i els deia que si no hi estaven d'acord tindrien problemes amb la policia, perquè serien expulsades del país, o que mai més treballarien en cap més prostíbul. El fiscal considera que Martí és autor d'un delicte de coaccions i demana una pena d'un any i mig de presó i també una inhabilitació professional de tres anys. Per la seva part, l'acusació particular, exercida per l'advocat Joaquim Bech de Careda, que representa l'amo del local, Reyes Romera, acusa l'inspector d'un delicte de coaccions continuat i reclama una pena de dos anys i una inhabilitació de tres anys.

Detingut el 2006

Aquest cas de Fermín Martí, que s'ha instruït al jutjat d'instrucció número 6 de Figueres, és anterior a un altre que va provocar la detenció del policia. Martí era el sotscap de la comissaria de la Policía Nacional de la Jonquera i responsable d'estrangeria quan el mes d'octubre del 2006 va ser detingut per la brigada d'afer interns Van acusar-lo d'un reguitzell de delictes relacionats amb la prostitució perquè suposadament permetia l'entrada de noies indocumentades que sabia que anaven destinades al club Madam's, de Capmany. Martí, segons les acusacions d'aquell moment, també havia facilitat a uns policies de la frontera la matrícula d'un vehicle que li interessava controlar i els havia dit que ell ja es faria càrrec de les passatgeres.

L'inspector va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat, tot i que li van imposar com a mesura cautelar una ordre d'allunyament dels prostíbuls. Per la seva part, la direcció general de la policia va suspendre Fermín Martí de funcions i sou i també li va ordenar que entregués la placa i l'arma reglamentària.

La investigació judicial d'aquest cas continua oberta i sota secret de sumari. Mentrestant, a Fermín Martí se l'ha vist treballant com a membre de seguretat en una discoteca de l'Alt Empordà.

L'ACUSAT

FERMÍN MARTÍ
El 2004 era inspector de la Policía Nacional quan van passar els fets i demanen 2 anys de presó. El 2006 va ser detingut per un altre afer de prostitució i van apartar-lo del cos

Més empresonats

MAYTE PIULACHS

La titular del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona, Elisabeth Castelló, va ordenar ahir presó incondicional per a l'inspector de la Policía Nacional José Javier Martín Pujal (àlies Jordi Martín), arrestat des de dijous passat perquè està implicat en la suposada trama de corrupció vinculada a prostíbuls de l'àrea metropolitana de Barcelona. Martín, que el 2007 va ser denunciat per extorsió al club Saratoga i després va destapar aquest cas, és el segon policia empresonat. Està acusat dels delictes de suborn i associació il·lícita. Pel que fa als dos advocats imputats –un d'ells estava detingut des de dijous–, la jutgessa va fixar-los una fiança de 20.000 euros per eludir la presó. Elisabeth Castelló també va interrogar ahir, com a testimonis, cinc amos dels prostíbuls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.