Successos

SINISTRES

Repatrien els cossos dels dos morts a Algèria

Els cos de David Cañón i el d'Alex Waag, morts a Algèria en accident d'helicòpter, van arribar divendres a Barcelona

S'espera l'informe de la caixa negra per saber les causes del sinistre

Els cossos dels dos homes que van morir a Algèria dimarts passat en un accident d'helicòpter van arribar divendres al vespre a l'aeroport del Prat de Barcelona procedents del Magrib. El cos de David Canón va ser traslladat a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), on ahir a les 4 de la tarda es va fer el funeral, i el d'Àlex Waag s'havia de traslladar a França. El funeral per a David Cañon va omplir l'església de gom a gom.

La família de David Cañon va dir que d'aquí a tres o quatre mesos disposaran de l'informe de la caixa negre de l'helicòpter que els permetrà conèixer exactament les causes de l'accident. El germà de Cañon, Ricard, que va anar a Algèria amb l'alcalde de Sant Feliu de Codines per comprovar com havien anat els fets, va dir que no entenia que hagués pogut ser el vent el causant de l'accident, com es va apuntar en un primer moment.

Ricard Cañón va explicar que l'aparell feia un trasllat en el moment de l'accident i que volava amb tots els protocols exigits i que, per tant, en el moment d'enlairar-se no hi havia res que no funcionés en el vehicle.

Ricard Cañón va dir que l'helicòpter era nou i només feia cap a sis mesos que estava en servei i va qualificar d'“especialista” el pilot que el conduïa, Àlex Waag, i també el seu germà, com a mecànic de l'aparell.

En el moment de caure, en el vehicle també hi anava l'especialista en la neteja de les línies, un home de nacionalitat espanyola, que va aconseguir salvar-se.

Les dues víctimes treballaven per una empresa de Mallorca en la neteja de línies elèctriques d'alta tensió a Algèria, concretament a la zona Tizi Onzou, arran d'un acord de cooperació signat amb la companyia algeriana d'electricitat, Sonelgaz.

David Cañón tenia 28 anys, i tot i que era originari de Sant Feliu de Codines, vivia a Vilobí d'Onyar i havia fet d'entrenador del Club Patí de Caldes de Malavella. Era mecànic especialista en helicòpters i havia acceptat la feina a Algèria feia uns mesos.

Àlex Waag, de 47 anys, també va estar vinculat a les comarques gironines. Tenia la ciutadania francesa i suïssa, i va residir durant molts anys a Girona, on encara viuen dos del seus fills amb la seva mare. Va néixer a París, on va viure fins a 14 anys a la Provença, i llavors es va traslladar a Berkeley (Califòrnia), on llavors ja treballava com a pilot d'helicòpter.

El 1994 es va traslladar a Girona amb la seva dona, professora universitària i les seves filles. Un cop aquí es va trobar que la titulació de pilot expedida als Estats Units no li servia per pilotar a l'estat Espanyol.

Mentre feia els estudis per convalidar el títol va fer un temps de cambrer al popular Bistrot, al Barri Vell de Girona. A partir d'aquí, el va contractar com a pilot particular un ciutadà suís, cosa que el va obligar a passar temporades a Ginebra i, més tard, a a Miami, fins que va tornar i llavors el va contractar l'empresa de Mallorca per a la qual treballava en el moment de l'accident.

LA DATA

17-8-2010
És la data que va tenir lloc l'accident d'helicòpters a Algèria, i en què van morir el pilot i el mecànic de l'aparell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.