Successos

estats units

Recuperen una pistola i carregadors del lloc del tiroteig al metro de Nova York

El tiroteig, amb almenys 16 ferits, no s’investiga com a acte de terrorisme

L’autor de l’atac hauria fugit i encara se l’està buscant

Fonts policials han explicat que “no hi ha elements explosius actius” a la zona

La Policia ha recollit una pistola i diversos carregadors d’alta capacitat a l’estació del metro de Nova York on avui han estat tirotejades deu persones per un home que ara com ara no ha estat detingut, van informar mitjans locals.

L’arma, una pistola Glock, estava aparentment encallada, un problema que ha pogut impedir al tirador causar danys encara majors, segons han dit al diari New York Post fonts policials. “Va ser una sort que s’encallés, perquè podríem estar parlant de molta més gent en hospitals o alguna cosa pitjor”, ha explicat al periòdic una d’aquestes fonts. “Desenes de persones més podrien haver estat ferides o tenir ferides més greus”, ha afegit.

La cadena CNN, citant a dues fonts policials, ha informat que a més els investigadors han recuperat del lloc dels fets focs artificials i pólvora, amb les quals suposadament l’agressor va crear una cortina de fum.

En total, almenys 16 persones han resultat ferides, deu d’elles per arma de foc, la meitat de les quals estan en estat crític, però estable. Segons la Policia, s’espera que totes les víctimes sobrevisquin.

Les autoritats busquen ara al sospitós, un home vestit amb una armilla de construcció i una màscara de gas que va llançar un artefacte per a omplir de fum el vagó de tren abans d’emprendre-la a trets contra els viatgers en el seu interior, al seu pas per Brooklyn.

Segons els vídeos de seguretat, el responsable de l’atac, que presumiblement va escapar enmig de la confusió, és de raça negra, altura mitjana i constitució corpulenta, segons la comissària de Policia de Nova York, Keechant Sewell.

El succés va tenir lloc prop de les 8.30 del matí mentre el tren esperava per a entrar en l’estació del carrer 36, a l’altura del barri de Sunset Park, moment en què l’individu va llançar el seu artefacte per a disseminar fum, va obrir foc i va ferir a “múltiples persones al tren i en l’andana”, segons ha detallat Sewell.

Ara com ara les autoritats han dit que desconeixen el mòbil del crim, però han assegurat que no s’està investigant com un possible cas de terrorisme.

Fonts dels bombers havien informat en un primer moment que s’haurien descobert diversos artefactes explosius sense detonar, no obstant això, posteriorment fonts policials han explicat que “no hi ha elements explosius actius” a la zona.

Per la seva banda, l’autoritat del metro, la MTA, ha informat que s’ha suspès el servei en tres línies de metro (D, N i R) a Brooklyn i en alguns punts de Manhattan, per la qual cosa els trens d’aquestes línies i altres estan experimentant retards.

L’alcalde de Nova York, Eric Adams, ha assegurat a través d’un comunicat que està al cas de les últimes informacions sobre l’incident, i ha demanat als ciutadans que s’allunyin de la zona de Brooklyn per permetre als serveis d’emergència treballar en les millors condicions possibles.

Així mateix, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha estat informat del tiroteig i manté contacte amb Adams i la policia “per oferir qualsevol assistència, si es necessita”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia