Successos

Quinze persones segueixen sense poder tornar a casa arran de l’incendi a Barcelona

La resta, fins a 50 afectats, ja ho han pogut fer, i quatre es mantenen hospitalitzats, fora de perill

“Amb les dades que teníem res podia fer preveure un incident així”, assegura Batlle

El tinent d’Alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat aquesta tarda que, amb les dades que tenia la Guàrdia Urbana sobre el bar del carrer València on aquesta matinada hi ha hagut una deflagració que ha afectat vuit edificis, “res podia fer preveure un incident d’aquesta gravetat”. Batlle ha explicat que la Guàrdia Urbana feia seguiment del local des de l’1 d’abril, quan veïns es van queixar per molèsties arran d’alguns incidents que s’hi haurien produït. El cos de seguretat local va activar el servei d’inspecció que va culminar amb la decisió, el 8 d’abril, de precintar-lo per motius de salubritat. Tot i això, aquell dia es van trobar el bar tancat i no ho van poder fer. L’explosió d’aquesta matinada ha afectat una cinquantena de persones, d’una trentena de nuclis familiars. Segons Batlle, tothom ha pogut tornar a casa excepte una quinzena de persones. Són els veïns del número 73 del carrer València, als baixos dels qual hi havia el bar on s’ha produït l’explosió, que ha sofert danys estructurals. De moment tampoc ho han fet veïns de dos pisos del número 90 de l’Avinguda de Roma, tot i que Batlle ha explicat que podran tornar a casa seva si no estan afectats en l’estructura. D’aquesta quinzena de persones, quatre han necessitat el suport habitacional del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

Tots quatre ferits que hi ha hagut estan “fora de perill”. La persona més afectada ha estat, precisament, la responsable del negoci, ingressada a l’hospital Vall d’Hebron sota custòdia dels Mossos d’Esquadra. Batlle ha relatat que l’explosió ha estat molt violenta, i ha explicat que, per exemple, els veïns del número 73 del carrer València s’han hagut d’evacuar “per la façana”, perquè la porteria “estava destrossada”. Al pis que hi ha just a sobre del bar s’ha enfonsat el sostre, però “afortunadament no hi havia ningú”. Sobre les causes de l’explosió, ha indicat que s’està a l’espera del que resolguin els informes dels Bombers de la ciutat i dels equips de policia científica dels Mossos.

Junts reclama explicacions al govern municipal

En un comunicat, el grup municipal de Junts per Catalunya a Barcelona ha anunciat que demanarà explicacions en la Comissió de Presidència i Seguretat i Prevenció prevista per dimecres de la setmana que ve, i hi ha sol·licitat la compareixença del govern municipal perquè informi “de les causes de l’incendi i dels antecedents d’incidents en la finca”. La presidenta, Elsa Artadi, i el portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, han visitat aquest matí les finques afectades per parlar amb els veïns i agrair la intervenció dels cossos d’emergències. Segons Junts, els veïns els han assenyalat que la propietat del local, que estava llogat a la propietària del bar, havia estat donant tocs d’alerta els últims temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia