Successos

El propietari del Paradise atribueix els atacs amb explosius a les enveges

L’Audiència jutja els set acusats dels atemptats del 2012 al macroprostíbul de la Jonquera, que s’enfronten a penes de fins a 24 anys i mig de presó

El propietari del macroprostíbul Paradise de la Jonquera va negar ahir, durant el judici que ha arrencat a l’Audiència de Girona pels atacs amb explosius del 2012, haver rebut amenaces. L’amo del local, José Moreno, va assegurar que tampoc tenia deutes i va atribuir els atemptats a enveges de “la competència”. El propietari del Paradise va assegurar que porta els seus negocis de manera “professional” i que no ha tocat “els nassos” a ningú. Per la sala de vistes, ahir al matí també van desfilar diversos testimonis –sobretot, el personal de seguretat– que van explicar què van veure aquell desembre. En el judici pels atacs s’asseuen al banc dels acusats set persones, per a qui el fiscal demana penes de fins a 24 anys i mig de presó.

Ahir es va fer la primera sessió de les cinc que es preveu que duri el judici pels atacs amb explosius al macroprostíbul de la Jonquera el desembre del 2012. Els set processats declararan al final, però entre la tanda de testimonis amb què ha començat la vista, el que s’esperava més era el del propietari del Paradise. José Moreno va ser, de fet, el primer a passar per la sala de la secció tercera de l’Audiència de Girona.

L’amo del macroprostíbul va afirmar que, de fet, ell no era al local quan hi va haver els atacs. Ni la matinada del 12 de desembre, quan dos motoristes van llançar dos artefactes amb TNT a l’interior del Paradise; ni tampoc aquell 23 de desembre, quan uns homes armats amb subfusells van abandonar un cotxe bomba al davant del club. “Només sé el que em van explicar, jo tinc altres negocis i allà no hi soc durant les 24 hores”, va afirmar, en referència al Paradise.

A preguntes del fiscal, José Moreno va assegurar –això sí– que “mai” havia rebut amenaces. “Personalment, ningú m’ha amenaçat; en aquest cas, s’ha parlat de diners i s’han fet molts comentaris, però jo no he donat cap motiu”, va manifestar el propietari del prostíbul en relació amb els atacs. Moreno va negar que tingués deutes i va precisar que tots els crèdits que va assumir per les obres del Paradise els va pagar quan pertocava.

De fet, pensa que només hi ha una possible causa que expliqui els atacs: les enveges de la competència. “Sempre he lluitat perquè els meus negocis tiressin endavant, sense fastiguejar ni tocar els nassos a ningú”, va exposar davant del tribunal. Moreno, que va recordar que en aquella època regentava dos clubs més a la demarcació –l’Edén i l’Eclipse–, va afirmar que sempre ha treballat de manera “professional” i que, fins i tot, pot “donar exemple”.

“M’he limitat a treballar i no soc una persona problemàtica”, va subratllar. Quan el fiscal li va preguntar específicament pels atemptats, José Moreno va admetre que durant tot aquest temps va donar moltes voltes al perquè. “L’únic motiu que he pensat a vegades és que hagi estat la competència; els diners són molt dolents”, va afegir. “Quan jo arribo a un lloc i començo a treballar ho faig de manera professional; crec que dono un servei al mateix preu que la resta, però una mica més professional, i no he agafat noies d’altres locals”, va concretar, fent referència a l’activitat dels prostíbuls. “I això fa que, de mica en mica, et vagis fent amb la clientela”, va afegir, per explicar la tesi que l’únic motiu que veu als atacs és “la competència”.

LA FRASE

L’únic motiu que hi veig és la competència. Els diners són molt dolents
ç
José Moreno
PROPIETARI DEL MACROPROSTÍBUL PARADISE DE LA JONQUERA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia