Successos

Detinguts 14 lladres amb un centenar d’antecedents durant un dispositiu a Barcelona contra la multireincidència

Dos homes especialitzats en el robatori de rellotges arrestats aquesta setmana han ingressat a presó

Els Mossos d’Esquadra, amb el suport de la Guàrdia Urbana, van detenir aquest dijous a la tarda 14 lladres multireincidents relacionats amb furts, robatoris i requeriments pendents. Les detencions es van fer en el marc d’un dispositiu vinculat al Pla Tremall contra la multireincidència. Agents de les comissaris de l’Eixample, Ciutat Vella i de la Regió de Barcelona es van desplegar en aquelles zones on els mapes delinqüencials indiquen una major activitat dels lladres. Els arrestats acumulen un centenar d’antecedents. A més, es van identificar 21 persones, que sumaven 141 antecedents. D’altra banda, dos lladres especialitzats en robatoris de rellotges han ingressat a presó.

Entre aquests dos últims acumulen 60 detencions. Un dels detinguts va actuar amb tres persones més el 12 de maig. D’aquestes, dues van quedar detingudes quan fugien en patinet. La investigació posterior va permetre detenir el tercer autor de fets el 24 de maig i ha ingressat a presó. La investigació continua oberta per identificar i detenir el quart lladre. En l’altre cas d’ingrés a presó, el detingut és un home amb 38 antecedents que va arrencar el rellotge a la víctima el 24 de maig i que va quedar detingut una hora i mitja després. En l’escorcoll se li van trobar 3.000 euros que podrien provenir de la venda del rellotge.

Detencions in fraganti

Durant el dispositiu, els agents van fer seguiments per tal d’evitar que els multireincidents actuessin. En dues ocasions, els lladres van participar en grup i els agents van poder detenir-los quan actuaven.

El dispositiu es va iniciar al migdia i es va allargar fins a la una de la matinada. Tres detinguts van ser sorpresos quan sostreien una motxilla d’unes turistes amb objectes valorats en més de 2.000 euros, entre els quals destacava un ordinador portàtil, 700 euros en efectiu i 370 lliures canadenques. La intervenció dels agents va permetre la seva detenció i el retorn de la bossa sostreta a les víctimes. Els tres lladres acumulen 15 antecedents.

En un altra actuació, els Mossos van detenir cinc multireincidents al Passeig Marítim de la Barceloneta. De manera coordinada van furtar un telèfon mòbil a uns turistes valorat en 1.000 euros. Els cinc lladres, amb 24 antecedents, es van repartir les tasques per cometre el furt, de manera que uns vigilaven l’entorn, altres distreien la víctima i acabaven sostraient l’aparell. Els agents els van detectar i els van detenir a tots.

El dispositiu també es va centrar en la identificació de delinqüents. Així, es va detenir per un requeriment pendent un lladre especialitzat en robatoris de rellotges de luxe que actuava de manera sospitosa fent seguiment de persones que passejaven per la zona marítima. L’home arrossegava 10 antecedents. També es va detenir una persona, amb 12 antecedents, per un delicte de trencament de condemna Els agents el van identificar i van comprovar que tenia una ordre de no apropament al domicili del seu pare a menys de 1.000 metres i es trobava a menys de 300 metres.

Es va detectar un lladre que estava forçant vehicles a l’interior d’un aparcament privat i va quedar detingut per agents de la Guàrdia Urbana.

Un altra persona va quedar detinguda per un delicte de resistència i desobediència a l’autoritat després de donar dades falses als agents i intentar fugir. Un cop identificat, van comprovar que tenia 29 antecedents per delictes contra el patrimoni.

A la plaça Catalunya, els agents van interceptar i detenir dos lladres, amb 10 antecedents, quan acabaven de furtar un mòbil valorat en 600 euros a una turista. Per últim, els agents dels Grups de Delinqüència Urbana també van denunciar tres persones com a conseqüència de les identificacions que van fer durant el dispositiu. Es tracta d’un denunciat per un delicte d’apropiació indeguda lleu, un altre per tinença de substàncies estupefaents i un tercer per portar una navalla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia