Successos

Foc a la primera planta de l’hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols

L’incendi s’ha declarat a primera hora de la tarda i ha estat extingit fa una estona

Les primeres versions apunten que es tractaria d’una bretolada

El foc ha començat en uns matalassos

Un incendi en uns matalassos de la primera planta de l’antic Hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols, abandonat des de fa del 2003, ha generat una impressionant columna de fum que s’ha vist des de molts punts de la població. El foc, que ha començat a primera hora de la tarda, s’ha donat per extingit fa una estona. Aquests és el segon incendi en pocs dies. Alguns veïns de la zona han alertat que encara queden matalassos a dins. Per això, demanen a l’Ajuntament que actuï davant qui tingui la competència sobre la finca perquè es procedeixi a la seva neteja per “evitar mals majors”.

Diverses dotacions de Bombers de la Generalitat han treballat en la seva extinció. Segons les primeres informacions, el gran nombre de deixalles, així com el fum, han dificultat poder accedir fins a la zona que crema. L’incendi, segons fonts locals, seria a conseqüència d’una bretolada en cremar uns matalassos. El sinistre ha estat més aparent que res més, arran de la intensa columna de fum que es veia des de molts punts de la ciutat.

El complex d’aquest establiment, abandonat des del 2003, ha patit nombrosos saquejos i està en molt mal estat. En aquest sentit, i segons fonts municipals, les bretolades són freqüents. L’Hotel Panorama forma part del patrimoni dels germans Anlló, que vam morir sense fer testament i, per aquest motiu, la Generalitat va passar a ser-ne la responsable, en ser una herència intestada.

L’herència dels Anlló era el 2021 pràcticament la meitat de totes les intestades que hi havia a tot Catalunya. Precisament, el desembre passat aquest llegat es va finalment desencallar. Sembla un embarbussament, però serveix de paral·lelisme per il·lustrar un serial que ja fa gairebé dinou anys que dura, des de la mort del segon dels germans hotelers guixolencs, Francisco Anlló, mesos després que el 2002 morís primer el petit, en Joan. Sense testament ni cap descendent directe, els nou hotels van continuar funcionant a càrrec dels gestors i el personal fins a l’estiu del 2003, quan el jutjat va ordenar tancar-los perquè els establiments, com tota la resta d’una llista de 22 propietats que havien acumulat, quedava en mans de la direcció de Patrimoni de la Generalitat, com a herència intestada. El març passat, la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya ha acordat repartir entre els departaments de Drets Socials i Cultura un milió d’euros que prové de l’herència intestada dels germans Anlló de Sant Feliu de Guíxols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia