Successos

Estats Units

Almenys 6 morts i 24 ferits en un tiroteig a una desfilada pel Dia de la Independència a prop de Chicago

La policia ha respost a un “incident” amb trets a la localitat de Highland Parks, a Illinois

Les autoritats busquen un home blanc d’entre 18 i 20 anys com a principal sospitós

Almenys sis persones han mort i més d’una vintena han resultat ferides de bala aquest dilluns a Highland Park (Estats Units d’Amèrica, EUA), a l’àrea de Chicago,  arran d’un tiroteig en una desfilada pel Dia de la Independència del país, segons han confirmat les autoritats locals. L’autor dels trets, que hauria disparat des d’una teulada contra la multitud que ha acudit per celebrar la diada nacional dels EUA, que se celebra el 4 de juliol, ha aconseguit fugir.

La policia de l’Estat d’Illinois ha confirmat a les xarxes socials que ha respost a un “incident en marxa” amb trets durant la desfilada pel Dia de la Independència. El tiroteig ha començat cap a un quart d’onze del matí hora local (1/4 de cinc de la tarda hora catalana), uns deu minuts abans que comencés l’esdeveniment. L’Ajuntament de Highland Park ha afegit que la rua ha estat cancel·lada i ha demanat a la població que no s’apropi a la zona.

El xèrif del comtat de Lake, al qual pertany Highland Park, ha xifrat en sis les víctimes mortals i les persones ferides en dues dotzenes. Segons aquest cos policial, el pistoler ha utilitzat un ”rifle d’alta capacitat” per disparar contra el públic en una acció que ha definit com a “molt aleatòria” i “intencional”. L’arma utilitzada ha estat localitzada a la teulada des de la qual hauria disparat el sospitós, que ha aconseguit fugir. Segons Christopher Covelli, de la policia de Lake, “tot indica que era molt discret i que era difícil veure’l”

Les forces de seguretat busquen un home d’entre 18 i 20 anys, blanc, amb cabell negre llarg i complexió petita, com a sospitós del crim. En el moment dels fets duia una samarreta blanca o blava. La policia ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per localitzar el responsable del tiroteig.

Un periodista del Chicago Sun Times  ha observat mantes que cobrien tres cossos ensangonats i ha vist almenys cinc persones ferides, segons recull el diari. Un testimoni citat pel mateix mitjà ha relatat que ha escoltat almenys 20 trets. Les detonacions han provocat que desenes de persones hagin començat a córrer empeses pel pànic.

A la desfilada hi havien acudit diverses autoritats, inclòs el governador d’Illinois, el demòcrata Jay Robert J.B. Pritzker, que en un primer moment ha informat de nou ferits com a resultat del tiroteig.

Highland Park és un municipi situat a uns 40 quilòmetres al nord del centre de Chicago on hi viuen unes 30.000 persones, segons el cens del 2020.

Biden, “commocionat” per un altre tiroteig “sense sentit”

EFE

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha assegurat aquest dilluns que se sent “commocionat” davant el que ha qualificat de un nou tiroteig massiu “sense sentit” als Estats Units.

Biden ha explicat que ha ordenat a les forces de seguretat federals que es traslladin a Highland Park, a prop de Chicago, per ajudar en la recerca del sospitós de la massacre, que continua fugit.

El líder demòcrata ha promès que continuarà lluitant contra “l’epidèmia de la violència amb armes de foc” al país.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia