Successos

El Comitè de DDHH de l’ONU accepta la denúncia de Costa contra l’Estat per “amenaces” del TC i el govern espanyol

L’exvicepresident del Parlament acusa l’Estat “d’amenaces” per impedir la investidura de Puigdemont el 2018

El comitè de Drets Humans de l’ONU ha admès a tràmit la denúncia de l’exvicepresident del Parlament Josep Costa contra l’Estat per “amenaces” del Tribunal Constitucional i el govern espanyol per “canviar la voluntat de la majoria del Parlament”, en referència a l’intent d’investir Carles Puigdemont com a president el gener del 2018. En la denúncia, Costa reivindicava el seu dret a presentar-se a les eleccions, a la llibertat de manifestació i associació amb altres polítics i partits polítics per aconseguir la independència i el seu dret a l’expressió política “pacífica” en suport a la independència.

“Com a membre de la mesa del Parlament vaig fer front a amenaces creïbles d’accions penals i possible empresonament per part del govern espanyol i les seves branques judicials amb l’objectiu de canviar la voluntat de la majoria del Parlament”, diu la denúncia de Costa. El text remarca que aquestes accions tenien l’objectiu de “frustrar reiteradament l’elecció del nou president” i, per tant, “d’anul·lar la voluntat democràticament expressada del pobre català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia