Successos

Casos d’abusos sexuals a nenes a Olot i a Banyoles

Un pare arrestat a Olot per agressió sexual a la filla de 13 anys

Un detingut a Banyoles sospitós de practicar obscenitats i gravar en vídeo adolescents a qui proporcionava marihuana

“Acabo de fer una bestiesa molt grossa”, va etzibar un home que la nit de dissabte a diumenge es va presentar a la policia local d’Olot. La policia ja sabia a què es referia perquè una estona abans havien atès una dona i la seva filla que havien anat a explicar que la noia, de 13 anys, havia estat agredida sexualment pel pare de família. La noia no és filla biològica de l’home però se la considera filla a efectes legals perquè ja estava emparellat amb la mare abans del naixement de la criatura. En vista de la situació, es va passar el cas als Mossos, que van arrestar l’home, i es va activar el protocol per fer l’exploració de la menor amb presència del metge forense. L’exploració va detectar lesions compatibles amb l’agressió sexual que relataven les denunciants i que, d’alguna manera, admetia el detingut, que va intentar rebaixar la culpa excusant-se amb el consum d’alcohol. La investigació intenta aclarir si van existir episodis anteriors d’abusos dins l’àmbit de la família, d’origen sud-americà.

Vídeo delator

Dilluns els Mossos van haver d’intervenir per un conflicte derivat d’un altre cas d’abusos sexuals a menors en un domicili del barri de la Farga, on resideixen majoritàriament famílies africanes. Tot va començar quan al barri va circular un vídeo on apareixien dues nenes amb actituds obscenes a qui un home feia tocaments. Un pare va veure el vídeo i va reconèixer la seva filla i també el veí que suposadament l’havia enregistrat i, acompanyat d’altres veïns, va córrer cap a la casa. Primer els van barrar el pas però finalment van aconseguir entrar i a l’interior hi havia dues adolescents de 13 anys amb símptomes evidents d’estar sota els efectes d’alguna droga, tal com van poder comprovar els Mossos quan van arribar al domicili. L’inquilí va ser arrestat i inicialment se li van imputar abusos sexuals a menors i un delicte contra la salut pública, però també s’hi podria afegir un delicte de pornografia infantil per la difusió del vídeo amb les imatges sexuals de les nenes. Els investigadors van comissar el telèfon mòbil del detingut per fer el buidatge i comprovar si hi havia més imatges d’altres ocasions i si hi podria haver altres menors afectades. Segons la investigació, se sospita que el detingut atreia les adolescents a casa seva oferint-los marihuana a canvi de deixar-se fer tocaments i elles s’hi avenien. L’arrestat vivia amb un germà, que, en principi, està lliure de sospita d’haver intervingut en els abusos i del tràfic de marihuana. El germà era contrari a permetre les visites d’adolescents però l’altre aprofitava quan ell no hi era per convidar-les.

Llibertat

D’altra banda, l’Audiència de Girona va deixar en llibertat el 26 de juliol Franklyn Daniel Benítez Varella, de 22 anys, un dels dos nois empresonats el mes de juny per un altre cas d’abusos a dues noies de 13 anys a Olot. Un cas que es va destapar també per la denúncia d’un veí que va gravar un vídeo d’una escena sexual. L’Audiència encara no ha resolt sobre la petició de llibertat de l’altre arrestat en aquesta causa, Luis Canales Reyes, que va ser empresonat en el mateix moment. Es dona la circumstància que Canales, ara pres per abusos a menors, quan era menor va ser condemnat per agressió sexual a dones d’edat avançada.

LA XIFRA

13
anys
tenen la noia que ha denunciat el pare a Olot i les noies abusades i drogades per un veí a Banyoles.

LES DATES

02.08.22
Detenen
a Banyoles un home per donar marihuana a adolescents veïnes i abusar d’elles
30.07.22
A la nit.
Una mare i la seva filla van anar a denunciar que el pare va agredir sexualment la nena


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia