Successos

Desmantellen a Barcelona un grup que traficava amb droga a l’ombra d’un club cannàbic

Hi ha quatre detinguts i s’ha comissat marihuana i haixix per valor de 40.000 euros i 60.000 euros més en efectiu

  • VÍDEO: L'entrada dels Mossos al local. Mossos

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup criminal que traficava amb marihuana i haixix sota l’empara d’un club cannàbic del barri de la Sagrada Família, a l’Eixample de Barcelona. La policia catalana ha detingut quatre persones amb edats compreses entre els 24 i els 32 anys, ha clausurat el local i ha comissat droga per valor de més de 40.000 euros, a banda de 60.000 euros en efectiu. La presumpta associació cannàbica venia haixix i marihuana a qualsevol persona que hi accedia –majoritàriament turistes que es trobaven de pas a la capital catalana–, no disposava de cap registre de control de les substàncies i, a més, tenia dues treballadores al local sense cap tipus de contracte laboral.

Als registres s’hi van comissar 5 quilos de marihuana, 1,7 quilos d’haixix i altres substàncies derivades del cànnabis. En total, l’estimació del valor de la droga intervinguda ascendiria a uns 42.750 euros al mercat il·legal. Així mateix, els investigadors van localitzar prop de 62.500 euros en efectiu, estris i material per empaquetar al detall la droga, i diversos aparells electrònics i documentació relacionada amb l’activitat il·lícita.

L’associació cannàbica investigada es definia com a organització sense ànim de lucre i amb la finalitat de fomentar un ús racional i responsable del consum d’aquesta substància. No obstant això, els investigats venien substàncies estupefaents de forma indiscriminada a qualsevol persona que accedia a l’associació.

Sis turistes al local

Sis de les nou persones identificades a l’interior del local van referir que eren turistes que es trobaven de pas a Barcelona i que, per un preu que podia oscil·lar entre els 10 i els 20 euros, s’havien formalitzat com a socis i podien comprar i consumir a l’interior. També podien adquirir substàncies i emportar-se-les per consumir a l’exterior del local. Segons la legislació vigent, les associacions cannàbiques han de disposar d’un llibre de registre d’associats i d’un llibre de registre d’auto proveïment. No s’ha localitzat cap tipus de registre.

Els indicis recopilats durant al investigació indiquen que els investigats desenvolupaven una activitat més pròpia del tràfic de drogues sense buscar, en cap cas, les finalitats legals de promoció i ús controlat del derivats del cànnabis que promouen les associacions cannàbiques.

Sense rastre dels dirigents de l’associació cannàbica

El 28 de juliol es van detenir quatre persones i es van realitzar dues entrades, al local de l’associació i a un altre immoble. Es van detenir quatre persones, entre les que es trobaven els dos principals investigats -de 32 i 27 anys d’edat- i les dues treballadores del local. Entre els detinguts no es troben cap dels càrrecs de l’associació cannàbica. Les persones que figuren com a president, secretari i tresorer de l’associació no han estat localitzats, ni tan sols detectats pels investigadors mentre ha durat la investigació, segons els Mossos.

Dos dels quatre detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor de la causa va decretar llibertat amb càrrecs. La detenció de les altres dues persones va quedar sense efecte i estan a l’espera de ser citades per l’autoritat judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia