Successos

Un foc crema a tocar dels Àngels

L’incendi va ser provocat per un llamp i va cremar 0,3 hectàrees

Una parella va haver de marxar de casa seva

Un llamp va causar ahir un incendi al puig d’en Batet (383 m), situat entre el santuari dels Àngels i el castell de Sant Miquel, al mig del massís de les Gavarres i en terme municipal de Girona. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís del foc a les 17.36 hores i van mobilitzar fins a 24 dotacions, cinc de les quals aèries, per apagar les flames i evitar que s’estenguessin per les Gavarres. La proximitat d’una masia va obligar a desallotjar-ne la parella que hi resideix, que va marxar del lloc amb el seu vehicle. Per indicació dels Bombers també es va tallar el trànsit a la carretera GIV-6703, que travessa el massís d’un costat a l’altre, des de la Creueta fins a Madremanya, i que dona accés al santuari dels Àngels.

Els Bombers van atacar el flanc dret amb els mitjans aeris i l’esquerre, amb els mitjans terrestres. L’incendi va crear focus secundaris que no van progressar. A quarts de vuit del vespre, amb l’arribada del capvespre, es van retirar els mitjans aeris i de vigilància i atac, però els Bombers van continuar treballant en les tasques d’extinció amb dinou dotacions terrestres.

Els Agents Rurals van explicar, en el seu compte de Twitter, que l’incendi va ser provocat per un llamp i que les flames van afectar una superfície aproximada de 0,3 hectàrees de massa forestal, segons dades provisionals. Ahir a la tarda es van registrar tempestes a la zona, tot i que les precipitacions van ser minses. A més, l’estació meteorològica de Girona va registrar una temperatura màxima de 40 graus. Les previsions són que avui s’arribi al pic de l’onada de calor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia