Successos

Generalitat i Ajuntament de Tarragona comencen la valoració de danys per l’aiguat

Els veïns desallotjats ja poden tornar al seu domicili i la ciutat recupera la normalitat

La Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona han començat la valoració dels danys causats per l’aiguat que va caure aquest divendres al litoral tarragoní i que va deixar precipitacions superiors als 100 l/m2. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat alguns dels punts més afectats acompanyat de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, com ara un mur que es va esfondrar a tocar de l’escola del Miracle. Aquest fet va obligar a desallotjar els veïns d’un edifici molt proper i que ja han pogut tornar als seus domicilis. El barri del Serrallo, el de la Vall de l’Arrabassada i el del Port recuperen la normalitat mentre els residents acaben de treure aigua i fang acumulats als baixos.

Els equips de neteja i els serveis d’emergències han treballat durant la matinada per restablir la normalitat als llocs més afectats de la ciutat. Al carrer Josep Ras i Claravalls, a tocar de la platja de l’Arrabassada, s’hi van acumular alguns cotxes arrossegats per l’aigua i aquest dissabte ja tan sols quedaven restes de plaques d’asfalt que procedien d’uns centenars de metres més amunt. El conssitori ha indicat que s’està intentant localitzar els propietaris de set dels vehicles. A tocar, al restaurant la Platja, els treballadors i propietaris continuaven retirant l’aigua i fang. En un dels menjadors, el que toca al carrer, encara en quedaven acumulats uns centímetres.

La zona que més preocupa les autoritats és la del talús del passatge del Sol que ha cedit, al costat de l’escola El Miracle. L’esvoranc, d’uns 20 metres de llargada i un carril de circulació d’amplada, va fer que les pedres i terra acabessin a un dels patis del col·legi. Per precaució es va decidir desallotjar l’edifici que hi ha just davant, però els tècnics municipals han conclòs que no hi ha cap risc. Pere Aragonès ha concretat que aquest espai del centre estarà tancat fins que no es reconstrueixi el mur i la zona sigui segura. “Es faran amb la màxima diligència”, ha avançat el president. Tot i això, a l’interior de l’escola no hi ha hagut desperfectes.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona ha agraït la tasca de tots els professionals que durant la jornada de divendres van treballar per minimitzar els efectes de l’aiguat i recuperar les zones afectades. Amb tot, Ricomà ha apuntat que des del consistori demanaran “ajuda a les institucions superiors” per resoldre els problemes i que els veïns afectats siguin compensats pels efectes del temporal. Alhora ha reclamat “inversions” a l’Agència Catalana de l’Aigua per resoldre deficiències en la canalització de barrancs que fan que els efectes de les pluges s’intensifiquin en punts com el barri del Port, el Serrallo o la Vall de l’Arrabassada. El president de l’associació de veïns d’aquest darrer barri, Josep Maria Bertran, ha expressat “preocupació” per una situació que s’arrossega “des de fa anys”. “Des que es va desmantellar l’antiga circumval·lació de l’A-7 hem tingut episodis més o menys importants i sabem que amb el canvi climàtic es tornaran a repetir”, ha advertit. Així, ha demanat als polítics que posin fil a l’agulla i “desencallin la urbanització de la riera de la Budellera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia