Successos

Un pare s’enfronta a 18 anys de presó per abusar de la filla adolescent mentre li feia massatges

L’acusat nega els fets, només respon les preguntes de la defensa i la menor declara a porta tancada

L’Audiència de Girona ha jutjat un pare que s’enfronta a 18 anys de presó per abusar sexualment de la seva filla adolescent. Les acusacions relaten dos episodis d’abusos. El primer a finals del 2019 i el segon, a l’abril del 2020 (en ple confinament). En aquest últim, subratllen que el pare va fer tocaments a la filla mentre li feia un massatge i que li va llepar les parts íntimes. La menor, que llavors tenia 15 anys, ha declarat a porta tancada. L’acusat només ha respost les preguntes de la defensa i ha negat els fets, assegurant que l’adolescent era problemàtica i que sovint deia mentides. El processat, que té vigent una ordre d’allunyament, s’enfronta també a passar-se 20 anys en llibertat vigilada i a pagar 20.000 euros d’indemnització.

Segons sostenen les acusacions, el pare hauria abusat de la seva filla en dues ocasions. En tots els casos, al pis de Girona on vivia la família. Aleshores, la menor tenia 15 anys i estudiava 2n d’ESO a l’institut. El primer episodi va tenir lloc entre finals de novembre i principis de desembre del 2019. El fiscal i l’acusació particular relaten que, aprofitant una nit que la filla estava estirada al sofà, l’home va fer-li tocaments a la zona dels genitals.

El segon episodi va tenir lloc l’abril del 2020, en ple confinament per la covid-19. Segons els escrits d’acusació, amb l’excusa de fer-li un massatge, el pare va desvestir l’adolescent de cintura en avall, li va introduir els dits a la vagina i li va llepar les parts íntimes.

El cas ha arribat avui a judici a la Secció Quarta de l’Audiència de Girona. La menor ha declarat a porta tancada. L’acusat, que només ha respost les preguntes de la seva advocada, ha negat haver-ne abusat. Sí que ha admès, però, que quan jugava amb ella ho feia “bruscament”, amb “empentes, pessics i cops de puny petits”, però que la situació no anava més enllà.

El pare ha relatat també que la seva filla, quan va entrar a l’adolescència, es va convertir en una nena “problemàtica”. Perquè solia dir mentides, faltava “contínuament” a classe, s’escapava de casa durant la nit i va arribar a insinuar que la mare l’havia maltractada. “La seva metodologia era mentir i manipular; nosaltres li marcàvem límits, però només els respectava el primer dia, perquè després feia allò que volia”, ha explicat l’acusat.

La mare de la menor, que arran dels fets es va divorciar del processat, també ha admès que la seva filla els causava problemes. Però en el cas d’abusos, ella dona credibilitat a l’adolescent. Durant la seva declaració, la mare ha explicat que va assabentar-se’n quan l’institut la va trucar, perquè la seva filla havia explicat a la direcció que el seu pare “l’havia tocada”. Casualment, l’oncle de l’adolescent -el germà de l’acusat- era el psicopedagog del centre.

Aquell dia, tots dos van anar al pis on vivia la família per parlar amb l’acusat. Quan es van asseure amb ell al menjador, i li van dir el que havia relatat la menor, tant la mare com l’oncle han relatat que el pare s’havia “enfonsat” i havia admès els abusos. “Va callar, va prémer les dents i va dir que sí”, ha dit la dona. A més, la mare ha afegit que, més tard, quan ell ja se n’havia anat de casa, li va enviar un missatge demanant-li perdó.

Durant el judici, tant el pare com la mare també han explicat que l’any 2019 la menor havia denunciat un jove amb qui sortia per haver abusat d’ella. En aquest cas, al noi se’l va condemnar a 9 mesos de presó i a seguir un curs de reeducació sexual.

18 anys de presó

Després de la vista, el fiscal i l’acusació particular han mantingut la petició de 18 anys de presó per al processat. Li imputen dos delictes sexuals d’abús sexual a menor de 16 anys amb prevalença de relació de parentiu (un d’ells, amb introducció de membres corporals). A més de la presó, sol·liciten que el pare es passi 20 anys en llibertat vigilada i que se li prohibeixi acostar-se a menys de 300 metres de la seva filla durant 10 anys.

Actualment, de fet, l’home ja té vigent una ordre d’allunyament. En matèria de responsabilitat civil, el fiscal sol·licita que l’acusat hagi de pagar una indemnització de 10.000 euros. Una quantitat que l’acusació particular eleva fins als 20.000.

La defensa, per la seva banda, reclama l’absolució. El judici, que s’ha celebrat a la Secció Quarta de l’Audiència de Girona, ha quedat vist per sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia