Successos

La mort del pretès fill del rei no atura la lluita per identificar el seu pare

L’ADN confirma que Albert Solà té una germana a Catalunya i ara se sap qui era la seva mare

El lletrat Cuevillas, nou encarregat de provar l’escac al rei

La mort d’Albert Solà, el pretès fill de Joan Carles I, conegut arreu com El Monarca de la Bisbal s’ha esdevingut quan havia aconseguit identificar amb certesa a través de l’ADN que té una germana, Àngels Ganyet, filla de Pepita Ganyet, la dona que, de fet, ja es va identificar com la mare de Solà en diferents cartes que va enviar a la maternitat als anys 60 del segle passat demanant de reconèixer el nen que havia hagut d’abandonar. Solà, al principi de la seva lluita per trobar els seus orígens, havia recelat que Pepita Ganyet fos la seva mare de debò i deia que sospitava que era una impostora posada per emmascarar la paternitat de Joan Carles I. I mai, mentre Pepita Ganyet va viure, no va voler fer-se una prova d’ADN. Ara se l’ha fet amb l’Àngels, la filla de Ganyet, i l’empremta biològica ha donat com a resultat que Albert (de 66 anys) i Àngels (de 54) són germans de mare i també de pare, tal com va revelar ahir durant el funeral Jaume Alonso-Cuevillas, el lletrat que ha agafat les regnes de les demandes de paternitat que fa set anys van estar a punt de fer escac al rei, quan les presentades per Solà i Ingrid Sartiau van arribar a les portes del Suprem. Cuevillas començarà per la demanda en nom d’Àngels Ganyet, que també desconeix qui és el seu pare, tot i que ella va conviure amb la mare i que en un primer moment duia els cognoms d’un pare. Si s’esclareix qui és el pare de Ganyet se sabrà qui és el pare de Solà. En l’estratègia de Cuevillas també hi ha la de tornar a fer proves d’ADN a Ingrid Sartiau perquè, explica, les seves es van fer a Bèlgica, on s’utilitzen marcadors diferents. Unes primeres proves d’ADN fetes entre Solà i Sartiau indicaven que compartien al·lels suficients per ser germans de pare, però unes anàlisis posteriors van donar resultat negatiu. La mare de Sartiau, ara també morta, va signar una acta notarial assegurant que Ingrid era fruit d’una relació amb Joan Carles I.

Ingrid Sartiau, la germana belga d’Albert Solà, va coincidir ahir amb la germana catalana, Àngels Ganyet, al funeral de Solà, al qual també va assistir, a banda de tota la família de la part dels pares adoptius, la família que Albert Solà va deixar a Mèxic. Les dues filles del seu matrimoni i la seva exdona. No consta que arribés cap missatge de condol de la casa reial, on Solà s’havia fet un tip d’enviar missatge per fax adreçats al seu “estimat pare”. Mai va obtenir resposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia