Successos

La Guàrdia Civil confirma que la noia morta a Portbou el 1990 era Evi Anna Rauter

La germana de la noia ha confirmat la identitat a través de diverses fotografies

La Guàrdia Civil ha confirmat que el cosa de la noia morta a Portbou (Alt Empordà) el setembre del 1990 és el d’Evi Anna Rauter, una dona de nacionalitat italiana. La investigació sobre la identitat d’aquesta noia s’ha desencallat arran del programa de televisió ’Crims’ de TV3 i un altre programa d’una televisió austríaca. El cas exposat en els dos programes ha permès que la germana de la noia pogués identificar el cos a través de fotografies que la policia li va mostrar. A més, la dona també ha aportat fotografies de la seva germana, fins ara desapareguda. La coincidència dels trets facials ha portat l’informe pericial de la Guàrdia Civil a confirmar la identitat de la víctima.

El setembre del 1990 va aparèixer una noia penjada en un pi al municipi de Portbou. La noia no portava cap tipus d’identificació i a partir d’aquí es va començar a investigar el cas d’aquesta víctima, sense tenir cap idea del que havia passat. Després de diversos anys, però, la investigació havia quedat aturada per la impossibilitat de confirmar de qui es tractava i sense cap tipus de pista de què havia passat.

A principis de juny del 2022, el cas va tornar als mitjans de comunicació arran dels dos capítols que el programa de televisió ’Crims’ va emetre centrats en aquesta jove. En ells s’apuntava que podria ser Evi Anna Rauter, una jove de nacionalitat italiana que havia desaparegut el setembre del 1990.

El mes de maig un programa de televisió d’una cadena d’Àustria va exposar el cas de la noia de Portbou. En aquell moment, una dona de nacionalitat italiana que residia a Viena va contactar amb el programa de televisió per anunciar que la noia de Portbou s’assemblava molt a la cara d’una veïna que havia tingut quan vivia a Itàlia. Aquesta veïna havia denunciat la desaparició de la germana a la comissaria de Florència el setembre del 1990, just quan la noia va aparèixer morta a Portbou.

Arran d’aquesta coincidència, el programa de televisió es va posar en contacte amb la Guàrdia Civil per facilitar algunes de les fotografies que havia enviat la germana de la noia que encara no s’havia identificat. Els agents van comprovar que hi havia moltes similituds entre les fotografies d’aquella jove amb el cos que s’havien trobat i van decidir contactar amb la dona italiana per prendre-li declaració.

Durant aquestes diligències, els agents van mostrar diverses fotografies del cadàver que es van fer quan van trobar-la penjada i la dona la va reconèixer com a la seva germana. En paral·lel, la Unitat de Policia Judicial de Girona va demanar al Servei de Criminalística de la direcció general de la Guàrdia Civil un informe pericial d’anàlisi antropomètric facial que relacionava les fotografies proporcionades per la dona italiana amb les del cos de Portbou. Fa pocs dies, el 14 de novembre, l’informe pericial ha confirmat que els trets facials de les dues dones s’assemblen molt i per tant, són la mateixa persona. Amb aquestes conclusions, la Guàrdia Civil confirma que el cos que es va trobar a Portbou el 1990 era el d’Evi Anna Rauter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia