Successos

NEPAL

Deporten l’assassí en sèrie Charles Sobhraj a França

Va ser acusat d’una vintena d’assassinats a tot l’Àsia des de la dècada de 1970, especialment motxillers occidentals, encara que els tribunals només han aconseguit provar-ne alguns

Conegut amb els sobrenoms de ‘La Serp’ i l’‘assassí del biquini’, ha estat empresonat vint anys i ara ha quedat exempt de la pena per raons d’edat

El Nepal ha deportat aquest divendres l’assassí en sèrie francès Charles Sobhraj, conegut com ‘La Serp’, que havia quedat avui en llibertat després de passar vint anys a la presó condemnat a dues cadenes perpètues per matar dos turistes.

Sobhraj, de 78 anys, ha abandonat el país a les dos quarts de set de la tarda hora local (tres quarts de dues del migdia a Catalunya) a bord d’un avió de l’aerolínia Qatar Airways, després d’imposar-li el ministeri de l’Interior una sanció de deu anys en què no podrà tornar a ingressar al Nepal, segons el portaveu del ministeri, Fanindra Mani Pokharel.

El també anomenat l’‘assassí del biquini’, per estar vinculat a dos assassinats que van involucrar dones en biquini, ha abandonat aquest matí la presó després que el Suprem ordenés dimecres el seu alliberament i la seva deportació a França gràcies a una exempció de la seva pena, sol·licitada per la seva defensa, que obté la gent gran al Nepal.

D’acord amb la llei nepalesa, es pot rebaixar fins a un 75% la condemna de presó als delinqüents que hagin complert els 75 anys, prèvia revisió del bon comportament.

Després de quedar en llibertat, Sobhraj ha estat traslladat al Departament d’Immigració per posar en regla la seva documentació per sortir del país, malgrat que preferia romandre uns dies al Nepal per fer-se diverses revisions mèdiques i reunir-se amb la seva família, segons el seu advocat, Gopal Siwakoti Chitan.

La seva capacitat per canviar d’identitat li va comportar el sobrenom de ‘La Serp’, títol que van escollir Netflix i la BBC per a la sèrie que van coproduir el 2021 basada en l’onada d’assassinats contra turistes que va cometre Sobhraj a l’Àsia entre el 1975 i el 1976.

El ciutadà francès, de pare indi i mare vietnamita, va néixer a Saigon (avui Ho Chi Minh) el 1944 i ha estat acusat de més de vint assassinats a tot Àsia des de la dècada de 1970, especialment motxillers occidentals, encara que els tribunals només han aconseguit provar-ne alguns.

Va ser detingut a l’Índia el juliol del 1976 per enverinar els ocupants d’un autobús ple de turistes francesos i posteriorment empresonat durant dues dècades per l’assassinat d’un ciutadà francès.

Sobhraj va recuperar la llibertat el 1997 i va tornar a París, on va viure fins a la seva detenció durant un viatge al Nepal el 2003.

Acusat al país de l’Himàlaia d’assassinar el 1975 una turista nord-americana, Connie Joe Bronzich, Sobhraj va ser condemnat a cadena perpètua. Posteriorment, el 2014, va ser declarat culpable de matar Laurent Carriere, un motxiller canadenc, i va rebre una segona cadena perpètua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia