Successos

Sant Jordi Desvalls denuncia als Mossos que un brètol ha malferit un gat domèstic disparant-li balins

El projectil ha impactat a la medul·la espinal del felí i no se sap si l’animal sobreviurà

L’Ajuntament de Sant Jordi Desvalls ha denunciat als Mossos d’Esquadra que un o més brètols han malferit un gat domèstic aquest divendres disparant-li balins. Els fets han tingut lloc a primera hora de la tarda a l’entrada del nucli urbà. Els propietaris de l’animal, que se l’han trobat malferit, s’han pensat inicialment que algú l’havia atropellat. Però quan l’han traslladat a un centre veterinari les radiografies han mostrat com l’havien disparat i que un balí li havia trencat la medul·la espinal. No se sap si se l’haurà de sacrificar. El consistori condemna els fets, subratlla que són delicte i recorda que el Codi Penal contempla penes de fins a 2 anys de presó i sancions econòmiques per a qui el cometi.

Els fets han tingut lloc a primera hora de la tarda. El gat, que és domèstic, ha aparegut malferit en un carrer del nucli urbà. En un primer moment, els propietaris del felí s’han pensat que l’havien atropellat. Però quan l’han portat al veterinari, després d’examinar-lo, han vist com en realitat algú l’havia disparat amb una escopeta de balins.

Un dels projectils ha impactat contra la medul·la espinal del felí i l’ha deixat malferit. No se sap si sobreviurà o se l’haurà de sacrificar arran de la gravetat de les ferides. L’alcaldessa, Núria Martínez de la Casa, condemna els fets i fa una crida a la col·laboració ciutadana per intentar identificar el brètol o els brètols que han disparat contra el gat.

L’Ajuntament, indignat, ja ha posat els fets en coneixement dels Mossos d’Esquadra. El consistori subratlla que el maltractament animal és delicte i que està recollit al Codi Penal. En concret, s’estableix que aquells qui maltractin animals amb l’ús d’armes s’enfronten a penes de fins a 1 any i mig de presó, que si l’animal mor aquesta forquilla s’amplia fins als 2 anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia