Successos

Petició de més de 12 anys de presó per als mossos de la Selva que traficaven

La fiscalia ja ha qualificat i el jutjat ordena l’obertura de judici contra el caporal i dos agents del grup d’investigació de Santa Coloma de Farners

El fiscal demana penes que superen els 12 anys de presó per al caporal i els dos agents dels Mossos del grup d’investigació de la comissaria de Santa Coloma de Farners, que la divisió d’afers interns va descobrir que s’havien organitzat en una mena de grup mafiós per lucrar-se amb partides de droga comissada que revenien a traficants de la zona. Per al caporal Salvador Horta Muntaner Garcia-Jubany, Salva, el fiscal Enrique Barata demana 12 anys i nou mesos de presó i multa de 84.500 euros; per als agents, Juan Francisco Pozo Alba, Kiko, i Óscar Hernández Rojo, demana 12 anys i mig de presó i multes de 83.600 i 80.000 euros. També envia a judici dues persones que no són mossos: Albert Borrell Gómez, considerat l’encarregat de posar a la venda la droga que els policies usurpaven del dipòsit policial i de manteniment de la infraestructura, i la dona de Borrell, Margarita Vicenç Fernández. Per a Borrell i Fernández, demana una pena de cinc anys de presó i una multa de 80.000 euros pels delictes de tràfic de droga i pertinença a grup criminal. Als Mossos, els afegeix els delictes de falsificació de document públic i, en el cas de Pozo, el de revelació de secrets. La fiscalia relata en el seu escrit d’acusació com els mossos van ser captats per les càmeres de la pròpia comissaria agafant grans bosses de marihuana que tenien dipositada en un remolc davant de la comissaria i altres episodis que es van produir al llarg de l’any 2020, quan els agents d’afers interns ja tenien els mossos en el seu punt de mira i els tenien punxats i els havien posat micròfons als vehicles.

LA XIFRA

29
agents
de la divisió d’afers interns dels Mossos estaran citats a declarar en el judici contra els mossos acusats.

LA DATA

02.09.20
Dia en què
els mossos encausats van agafar saques de marihuana comissada i les càmeres els van enregistrar

Delatats per un traficant extorquit

L’existència d’aquesta trama policial mafiosa a la Selva la va destapar un traficant, Mustapha Trichin, que va explicar que des de feia anys tenia tractes amb el caporal Salva, que l’extorquia per deixar-lo traficar a la seva zona. Trichin també hi va implicar dos mossos més d’investigació de Santa Coloma que van acabar exonerats perquè només existia contra ells la declaració de Trichin i no els van trobar proves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia