Successos

Europa

Itàlia alerta d’un ciberatac a milers de servidors

L’agència de ciberseguretat ha avisat les organitzacions perquè protegeixin els seus sistemes

L’atac informàtic afecta diversos països, entre els quals França, Finlàndia, EUA i el Canadà

Milers de servidors informàtics de desenes de països han estat blanc d’un atac de ransomware (programari de segrest), ha informat aquest diumenge l’Agència de Ciberseguretat Nacional italiana (ACN), que ha alertat les organitzacions perquè protegeixin els seus sistemes.

L’ACN han detectat un “atac massiu de ransomware que ja està en circulació” i “els seus tècnics han inspeccionat diverses dotzenes de sistemes nacionals susceptibles d’estar compromesos i han  alertat a nombrosos subjectes, els sistemes dels quals estan exposats però encara no compromesos”, segons informen mitjans italians.

A més d’Itàlia, l’atac ha afectat servidors de països europeus com França i Finlàndia, i altres com els Estats Units d’Amèrica (EUA) i el Canadà. És probable que dotzenes d’organitzacions italianes hagin estat afectades i moltes més han estat advertides que prenguin mesures per evitar el bloqueig dels seus sistemes.

L’objectiu són servidors VMware ESXi, als quals els atacants accedeixen a través d’una “vulnerabilitat” que “ja ha estat corregida en el passat pel fabricant”. Però l’ACN adverteix que si no s’apliquen “les correccions oportunes”, es pot “obrir la porta a hackers decidits a explotar-la després del fort increment d’atacs durant el cap de setmana”, segons l’agència de ciberseguretat.

El govern italià segueix de prop l’evolució de l’atac i ha convocat una reunió de seguretat amb la participació del sotssecretari Alfredo Mantovano, autoritat delegada per a la ciberseguretat; el director de l’ACN, Roberto Baldoni, i la directora departament per a la Informació i la Seguretat, Elisabetta Belloni, per fer un primer balanç dels danys provocats pel ciberatac, segons ha informat en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia