Successos

síria

Almenys 1.000 morts a Síria pel terratrèmol amb epicentre a Turquia

El nombre de víctimes es reparteix gairebé al 50% entre els territoris controlats pel govern de Baixar al-Àssad o pels opositors

Almenys mil persones han mort a Síria, i gairebé 2.500 han resultat ferides, pel terratrèmol sofert avui amb intensitat de 7,7 i amb epicentre a Turquia, i les seves successives rèpliques, van informar diverses fonts.

Segons l’agència de notícies oficial siriana SANA, fins al moment s’han registrat 570 morts en les zones sota el control de Damasc, mentre que el grup de rescatistes Cascos Blancs van indicar que han mort almenys 430 persones en àrees opositores en el nord-oest del país àrab.

El balanç dels 570 morts ofert per SANA, que cita al Ministeri de Salut sirià, només inclou les víctimes registrades a les províncies nord-occidentals d’Hama, Tartús, Latakia i en les zones d’Alep en mans del govern sirià del president Baixar al-Àssad.

Les 430 víctimes comptabilitzades pels Cascos Blancs s’han produït a la província nord-occidental d’Idlib, l’últim bastió opositor del país, i en altres parts de la veïna Alep que també s’escapen al control de Damasc.

Aquestes zones opositores són frontereres amb Turquia i es troben més prop de l’epicentre, per la qual cosa la diferència en el balanç podria deure’s a la seva menor capacitat de coordinar el recompte perquè no hi única autoritat governamental a càrrec de les operacions de rescat.

A més, el grup de rescatistes ha alertat de les “grans dificultats” que enfronten en el desenvolupament de les labors de rescat, destacant la necessitat d’emprar maquinària pesant i l’àmplia extensió de territori afectat per ensulsiades.

A Síria, immersa en més d’una dècada de guerra civil, la zona afectada es divideix entre el territori controlat pel govern de Baixar al-Àssad a Damasc i l’últim enclavament del país controlat per l’oposició, que està envoltat per forces governamentals recolzades per Rússia.

És previsible que la xifra de víctimes augmenti considerablement, perquè centenars d’edificis han col·lapsat o sofert greus danys i encara roman gent entre els enderrocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia