Successos

Arxiven la causa pel sorteig d’una prostituta al Bruc en veure’l fictici

El jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona ha arxivat la denúncia interposada per un coronel d’infanteria de l’exèrcit espanyol pel suposat sorteig d’una prostituta a la caserna del Bruc de la capital catalana a través d’un grup de Whatsapp, com va demanar la fiscalia la setmana passada. El jutjat considera que els fets denunciats no són delictius, tot i que admet que podrien comportar sancions disciplinàries. “El sorteig no responia a cap realitat, ja que en cap moment consta que s’arribés a sol·licitar favors de cap prostituta; de fet, el guanyador del sorteig va ser finalment premiat amb una panera nadalenca i no amb una prostituta; el sorteig no va poder se manipulat ja que es va realitzar abans que es conegués la publicació” a la premsa.

En la interlocutòria, recollida per una informació de l’ACN, la magistrada assegura que no es van destinar diners públics al sorteig, que es va difondre per un grup privat de missatgeria i que no tenia el permís de cap comandament. L’escrit recorda que la prostituta no es va arribar a contractar pels participants en el sorteig de principis de desembre, i que el cartell que anunciava el sorteig estava fet amb tres fotografies de dones despullades i anònimes extretes d’internet i amb la cara pixelada, per la qual cosa no es podien identificar. El cartell va estar penjat del 29 de novembre a l’1 de desembre en un espai restringit de la companyia d’infanteria. Per tot això, la magistrada no veu que hi hagi cap delicte d’inducció a la prostitució, explotació sexual o tràfic de persones.

La magistrada tampoc veu un delicte d’odi o discriminació cap a cap col·lectiu, ja que els comentaris, “clarament desafortunats”, no incitaven a menysprear, vexar o mofar-se de les prostitutes ni les dones en general.

La interlocutòria recorda que el sorteig es va dirigir als 62 membres del xat i que només dos hi van fer comentaris. Els autors de la idea del sorteig van admetre els fets davant dels seus comandaments i van manifestar el seu penediment, assegura el jutjat, que ha pres declaració a 66 persones.

Dos miliars de la caserna del Bruc van proposar a la seixantena de companys d’un grup de WhatsApp participar en un sorteig d’una prostituta i, amb els diners que recaptessin, contribuir a pagar les despeses de la festa de la Puríssima. Segons el diari Ara, que va avançar els fets, els missatges del xat, al quals va tenir accés, vexaven la noia amb comentaris masclistes i denigrants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia