Successos

Tres morts i 23 ferits en l’incendi d’un habitatge a Rubí

El foc s’ha declarat en un edifici de tres plantes del carrer Saragossa

Onze dotacions dels Bombers han treballat en l’extinció

Un incendi en un habitatge a Rubí (Vallès Occidental) ha provocat tres morts i més d’una vintena de ferits.

El foc s’ha declarat pocs minuts abans de les set del matí en un edifici de tres plantes i uns 30 habitatges situat al carrer Saragossa, al barri de Can Rosés, segons han confirmat els Bombers de la Generalitat.

Les tres víctimes vivien a la primera planta de l’immoble i haurien mort per inhalació de fum en intentar sortir de l’habitatge i quedar atrapats pel foc, ja que les flames estaven a la sortida de l’escala, segons han explicat els Bombers.

Segons han explicat els Bombers, l’origen de l’incendi podria estar en el quadre del llums del vestíbul, tot i que s'està investigant.

Els Bombers de la Generalitat han treballat amb onze dotacions en l’extinció i han pogut apagar el foc cap a un quart de vuit, en molt pocs minuts després d’arribar-hi. A continuació els efectius han revisat l’estructura.

La resta dels veïns de l’edifici han estat evacuats. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha desplaçat set unitats terrestres i un equip conjunt amb els Bombers, ha atès in situ un total de vint-i-tres veïns per afectacions lleus pel fum. Un equip de psicòlegs ha atès els afectats i familiars de les víctimes.

També han acudit al lloc agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació per esclarir les causes de l’incendi.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha desplaçat al lloc dels fets, des d'on ha traslladat el seu condol i suport a les famílies afectades.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, ha explicat en declaracions als mitjans que l’Ajuntament ha posat a disposició de les famílies afectades per l’incendi els serveis municipals.

El veí que ha trucat al telèfon d’emergències 112 per alertar de l’incendi, Reinaldo, ha explicat en declaracions a TV3 que ha sentit “molta impotència” davant la impossibilitat de treure els veïns que demanaven auxili des de les finestres, les quals tenen reixes. El testimoni ha intentat tranquil·litzar-los informant-los que els bombers estaven a punt d’arribar.

La majoria de veïns han de ser  reallotjats perquè tot i que l’estructura de l’edifici no ha quedat afectada, no hi havia subministraments. Un club de petanca proper a l'edifici incendiat a Rubí s'ha habilitat com un petit centre d'acollida per als veïns afectats, segons ha informat Protecció Civil. La majoria de les famílies ja disposen d'allotjament alternatiu i Protecció Civil estima que com a molt caldrà reallotjar entre deu i quinze persones. 

Els Bombers del parc de Rubí han expressat el seu malestar perquè quan han rebut l'avís només disposaven d'un camió, que estava avariat. Els altres dos vehicles del parc han sortit per assistir un accident de trànsit. Han estat els Bombers de Terrassa i Cerdanyola els qui  s'han desplaçat fins a l'edifici incendiat, on després d'assistir el sinistre de trànsit, també s'hi han desplaçat els vehicles de Rubí. Segons fonts d'Interior citades per la periodista Anna Punsí, des de l'avís fins que han arribat al lloc han passat només 15 minuts i en només 4 minuts han extingit el foc. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia