Successos

El quadern negre

Tura Soler

El passat funest del mort de la caseta d’Endesa

L’home que va morir electrocutat havia estat sospitós de la mort de dues dones, però se’l va exonerar

Un tatuatge en una cama va permetre identificar el cadàver que un operari d’Endesa va trobar, el passat 11 d’abril, dins de la caseta d’un transformador de la companyia elèctrica a Salt. A falta de la confirmació científica per ADN, la víctima és Segundo Correa Jacome, un home equatorià de 45 anys, que estava en parador desconegut des del 28 de febrer, segons la denúncia per desaparició que va posar la família i que constava en els arxius policials. Però un repàs als arxius policials i als periodístics evidencia que l’home que va morir electrocutat dins la caseta havia estat protagonista de la crònica negra fa dues dècades. Va ser sospitós de la mort de dues noies, però se’l va exonerar dels dos casos.

La primera, Petronela Voroneanu, va ser trobada morta enmig d’una arbreda de Sils el 3 de maig del 2005, dimecres farà exactament 18 anys. Voroneanu, que feia de prostituta al club Stil de Llambilles, convivia amb el seu company Segundo Correa en una pensió de Cassà. El noi, que llavors tenia 27 anys, va ser detingut i empresonat. Ell va admetre que havia anat a llençat el cadàver a Sils, però sempre va assegurar que ell no l’havia matada, que s’havia trobat la noia morta al llit després d’una nit de festa amb alcohol i drogues, que no sabia com actuar i que va deixar el cos durant tres dies al llit fins que es va decidir a anar-lo a llençar arran de l’N-II, on un conductor la va veure. Per aquest cas, Correa va estar empresonat mig any, fins que el jutjat va decretar-ne la llibertat després de rebre un informe forense que apuntava la possibilitat que la noia hagués mort accidentalment i no pas assassinada. Tenia contusions i uns talls al coll que no es van considerar la causa de la mort, que mai no es va poder determinar amb certesa. Finalment, el febrer del 2006, el jutjat va arxivar el cas i va retornar a Correa els 3.000 euros de fiança que li havia imposat.

El gener del 2007, va tenir una altra ensopegada amb la policia a Palamós, on va ser detingut per maltractar una altra companya, Oksana Motri, una noia russa. Per aquesta agressió, es va dictar una ordre d’allunyament, que es va incomplir. Un any després, el 7 de gener del 2008, Motri va morir després de precipitar-se des de la finestra d’un segon pis a Salt. I Correa va tornar a ser detingut com a sospitós d’homicidi. Ell va declarar que la noia s’havia suïcidat, que ja ho havia intentat en una altra ocasió i que el dia dels fets havien tingut una discussió perquè ell li retreia que bevia massa. En aquest cas, el jutjat el va deixar lliure, però li va retirar el passaport i, finalment, el cas es va arxivar perquè tampoc es va poder provar que la mort de Motri fos un homicidi. I Correa es va tornar a quedar lliure de sospites.

Aquest any, Correa ha mort electrocutat a la caseta on un altre intrús ja va patir greus ferides per electrocució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia