Successos

El quadern negre

Tura Soler

On és la Madeleine? Va passar mai per Bonmatí?

Avui fa 16 anys que va desaparèixer Madeleine McCann quan tenia tres anys i continua el misteri

La nit del 3 de maig del 2007, avui fa exactament 16 anys, una nena de 3 anys anomenada Madeleine va desaparèixer de la seva habitació en un complex de vacances de Praia da Luz a l’Algarve de Portugal mentre els seus pares, Kate y Gerry McCann, sopaven amb uns amics. En una de les anades que va fer la mare per comprovar que els petits (hi havia també dos bessons de dos anys) estaven bé, la petita Madeleine havia desaparegut. Setze anys després la seva desaparició continua essent un misteri. La investigació va arribar a imputar els pares sospitosos d’haver fet desaparèixer la nena, però se’ls va exculpar i alguns mitjans britànics els van haver d’indemnitzar per haver-los difamat. Hi ha hagut més sospitosos. El candidat més ferm: Christian Brueckner, un alemany amb molts antecedents per delictes sexuals que va ser arrestat al seu país i acusat formalment de la violació d’una turista nord-americana de 72 anys a a la zona de Praia da Luz, on se’l situa, per la ubicació del seu telèfon, el dia que hi va desaparèixer Madeleine. Però tot i que la fiscalia alemanya el continua tenint com a investigat per la desaparició de Madeleine, ara per ara no s’han formulat càrrecs pel cas Madeleine contra Brueckner, que compleix condemna de 7 anys per la violació de la turista i va acumulant acusacions com a pederasta. Aquest febrer, va saltar la notícia que una noia polonesa, Julia Faustyna Wendel, sospitava que era Madeleine McCann, una possibilitat que l’ADN ha descartat i ha deixat Wendel amb els dubtes de quins són els seus orígens.

Durant tots aquests anys, han estat molts els testimonis que han assegurat que havien vist una possible Madeleine i això ha fet obrir investigacions arreu del món. Hi va haver gent que creia haver vist Madeleine en diferents punts de Portugal, a Veneçuela, a Malta, a Xile, al Marroc... Molta credibilitat es va donar a la possibilitat que la nena britànica fos la petita rossa que una turista espanyola va fotografiar en una estada al Marroc. La nena de la fotografia anava a coll d’una dona i realment tenia una gran retirada amb Madeleine. Però encara que tingués trets occidentals, era marroquina, es deia Bouchra Benaissa i tenia 3 anys. La Viquipèdia recull un reguitzell d’albirades de possibles Madeleines a molts països. Però no recull que també hi va haver testimonis als quals els semblava haver-la vist a Catalunya. El setembre del 2007 diversos testimonis d’un bar regentat per portuguesos de Bonmatí van avisar que durant uns 15 dies havien vist al poble una parella que els resultava estranya que duien dues criatures, una de les quals, una nena que era clavada a la Madeleine, i que sovint s’anaven a rentar en una font del poble. Però havien desaparegut quan la Guàrdia Civil va anar a fer vigilàncies de paisà. On és la Madeleine continua essent un misteri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia