Successos

Montagut i Oix

Evacuen cent quaranta excursionistes holandesos a l’Alta Garrotxa

Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir a la tarda un grup de cent quaranta excursionistes holandesos que van resultar sorpresos per una forta tempesta a la comarca de la Garrotxa, on estaven anunciats per aquest diumenge episodis de temps violent. Fonts dels Bombers van informar que cap a les tres de la tarda van rebre l’avís que cent vint joves i vint professors i monitors havien estat sorpresos al municipi de Montagut i Oix per una forta tempesta quan seguien la ruta entre l’ermita de Sant Eudald de Jou i el pont de Llierca.

Es tracta d’una de les zones més cèntriques i concorregudes de l’espai d’interès natural de l’Alta Garrotxa.

Els Bombers van desplaçar a la zona un total de set unitats terrestres i un helicòpter, dispositiu amb què van ser evacuats per grups tots els excursionistes fins al càmping de la zona on pernocten. Tots els excursionistes es troben en bon estat, segons les mateixes fonts, encara que un presentava una lleu hipotèrmia i un altre una lesió en un peu que no era greu.

També ahir mateix els Bombers de la Generalitat van evacuar a la muntanya de Riells i Viabrea una persona que s’havia lesionat en una cama; un escalador accidentat, amb contusions a les costelles i l’esquena, a Àger (Noguera), i un altre excursionista que no podia continuar a Rubió (Anoia).

El Servei Meteorològic de Catalunya havia emès un avís per fortes tempestes aquest diumenge al nord del país, sobretot al Ripollès però també a comarques veïnes com el Berguedà, Osona i la Garrotxa. A Ulldeter (Ripollès) i a l’hora de tancar aquesta edició, hi havien caigut un total de 70,8 litres per metre quadrat i a Molló, municipi proper a Montagut i Oix, 21,8.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia