Successos

Itàlia

Un cotxe entra per la força al Vaticà

La Gendarmeria ha disparat contra el vehicle, que no s’ha aturat fins al Pati de Sant Damàs

L’individu, que ha estat detingut, es trobava en un “greu estat d’alteració psicofísica”

Un home ha entrat aquest dijous per la força amb un cotxe a la Ciutat del Vaticà després de saltar-se dos controls de la Guàrdia Suïssa, que ha disparat contra el vehicle.

L’incident ha passat cap a les vuit del vespre a la porta de Santa Anna, un dels accessos al territori pontifici. El cos de vigilància ha aturat el cotxe que i li ha fet donar la volta després de constatar que no tenia les pertinents autoritzacions.

L’individu ha fet veure que feia cas i ha simulat sortir, però després ha fet mitja i ha entrat a gran velocitat, ha trencat la tanca de Santa Anna i ha superat els dos controls de la Guàrdia Suïssa i del Cos de Gendarmeria del Vaticà, respectivament.

Segons ha informat la Santa Seu en un comunicat, “en un intent d’aturar el cotxe, l’inspector de la Gendarmeria, de guàrdia a la porta, ha disparat un tret de pistola en direcció als pneumàtics davanters del vehicle”. Tot i que el tret ha impactat al parafangs davanter esquerre, l’automòbil ha continuat endavant.

No obstant això, els agents han donat l’alarma per ràdio i la porta de la Casa de la Moneda, que permet accedir a la part posterior de la basílica de Sant Pere, els jardins del Vaticà i la plaça Santa Marta, on hi ha la residència del papa, ha estat tancada immediatament.

El cotxe ha acabat la seva cursa al pati de San Damàs, on el conductor ha baixat per iniciativa pròpia i ha reduït estat detingut per la Gendarmeria.

El protagonista de l’incident, un home d’uns 40 anys, ha quedat detingut als calabossos de la Gendarmeria, a disposició de l’autoritat judicial. Els metges del Vaticà han constatat que el conductor es trobava en un “greu estat d’alteració psicofísica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia