Successos

Portugal

Reprenen la recerca de Madeleine McCann a l’Algarve 16 anys després de la seva desaparició

La Policia Judicial portuguesa, amb la col·laboració d’agents alemanys i britànics, explora l’entorn de la presa d’Arade a la recerca d’indicis

L’operació s’ha activat a petició de les autoritats alemanyes, que investiguen un pedòfil d’aquest país com a sospitós

La Policia Judicial portuguesa ha reprès aquest dimarts la recerca de la Madeleine McCann, la nena britànica desapareguda fa setze anys a l’Algarve, al sud de Portugal.

El dispositiu es desenvolupa al voltant del pantà d’Arade, a Silves, a uns 50 quilòmetres de distància de Praia da Luz, on Madeleine McCann va desaparèixer la nit del 3 de maig de 2007.

L’operatiu, en el qual col·laboren policies d’Alemanya i el Regne Unit, s’ha activat arrel d’una petició de les autoritats alemanyes. La fiscalia alemanya ha confirmat en un comunicat que “actualment hi ha en curs diligències relacionades” amb el cas de Madeleine McCann a Portugal.

I és que la investigació del cas es va reactivar arran de la identificació el 2020 del pedòfil alemany Christian Brueckner, empresonat al seu país per altres delictes sexuals, alguns comesos a Portugal, com a sospitós de la desaparició de McCann.

La zona de la recerca havia estat freqüentada per Brueckner i les autoritats hi cerquen indicis enterrats al terreny que permetin determinar si existeixen connexions entre el sospitós i el pantà d’Arade i, en aquest cas, que puguin ser utilitzats judicialment contra ell.

Els treballs han començat a les nou del matí als marges de la presa i està previst que continuïn entre dos i tres dies, almenys fins dimecres. Al dispositiu hi participen diversos equips policials i una unitat canina, amb el focus sobre la zona terrestre que envolta el pantà. Tot i que no hi estaven previstes operacions aquàtiques, hi ha una llanxa i s’ha vist a bussejadors entrant a l’aigua.

Les autoritats portugueses han establert un perímetre i un fort dispositiu policial que impedeix l’accés a la zona tant per via terrestre com aèria. En aquest sentit, han prohibit el vol de drons, aeronaus i helicòpters a la zona de recerca.

Desenes de periodistes portuguesos i estrangers, així com curiosos, observen rere el perímetre l’evolució de l’operatiu.

Setze anys sense la ‘Maddie’

Madeleine McCann tenia tres anys quan va desaparèixer de l’habitació on dormia amb els seus dos germans petits mentre els seus pares Kate i Gerry McCann, sopaven amb uns amics en un restaurant del mateix complex turístic de Praia da Luz, a tocar de Lagos. En un primer moment la policia portuguesa va considerar sospitós un veí de la urbanització, el ciutadà britànic Robert Murat. Al setembre els pares de Maddie també van passar a ser investigats després de declarar davant la policia. Però al juliol del 2008 el cas va quedar arxivat i es va retirar la condició de sospitosos als McCann i Murat. El 2013 la fiscalia portuguesa va reobrir el cas després que apareguessin nous indicis i sis anys més tard, el 2019 va transcendir que s’investiga un pedòfil com a sospitós del segrest de Maddie. Al juny de 2020 la fiscalia alemanya va fer públic que Brueckner era sospitós de segrestar i matar Madeleine McCann.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia