Successos

SUCCESSOS

L’ajuntament de Llagostera porta als jutjats un veí denunciat 46 cops en un any i mig per ocupació il·legal i venda de claus

Pressumptament dirigeix una organització que es dedica a l’ocupació delinqüencial

L’alcalde, Antoni Navarro, diu que se’l denuncia per la preocupació ciutadana i en defensa “de l’interés públic”

L’Ajuntament de Llagostera ha presentat al Jutjat de Girona una denúncia contra un veí del municipi que suposadament dirigeix una organització que es dedica a l’ocupació delinqüencial. “La denúncia es presenta recollint la preocupació ciutadana, en defensa de l’interès públic i dels múltiples informes de la Policia Local que han constatat que podrien ser constitutius d’un delicte de direcció d’organització criminal regulat i penat en l’article 570 del codi penal” tal i com ha explicat l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro.

En aquest sentit des de l’any 2016 es guarda registre de nombroses denúncies comunicades pels veïns que han motivat l’actuació dels agents de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra relatives a diverses conductes atribuïbles al subjecte denunciat, que es concreten en ocupacions il·legals d’immobles i venda de claus, la defraudació de fluid elèctric i altres subministraments, per a ell mateix o per a tercers, l’alteració de l’ordre públic, les amenaces i coaccions, entre d’altres.

Consideren que la finalitat d’aquestes conductes és obtenir un rendiment econòmic, generant un veritable negoci amb l’ocupació d’immobles, la venda de claus i defraudant els subministraments d’energia elèctrica i d’aigua.

L’Ajuntament i la Policia Local de Llagostera tenen indicis fonamentats que el denunciat és dedica il·legalment a facilitar l’accés als habitatges a terceres persones a qui en ven les claus obtenint amb aquestes operacions un rendiment econòmic. Per assegurar l’èxit d’aquestes operacions i aconseguir mantenir un cert grau d’impunitat en el desenvolupament d’aquestes activitats el denunciat, no dubta a incórrer en amenaces i coaccions als veïns i als agents de la Policia Local, fins i tot amb la utilització d’armes. Davant d’aquests fets l’Ajuntament ha aportat juntament amb la denúncia la relació de fets delinqüencials per tal que el jutjat emprengui les accions legals oportunes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia