Successos

El quadern negre

Tura Soler

“Interior ha dissolt la policia local de Berga?”

Les policies locals se senten excloses dels missatges de seguretat i volen una projecció pública de la feina

“Quan vaig veure la presentació del dispositiu de seguretat de la Patum de Berga vaig pensar: el Departament d’Interior ha dissolt la policia local de Berga?” Amb aquesta ironia Antoni Flores, intendent major cap de la policia local de Terrassa va voler escenificar ahir “l’absència” dels cossos de policia local en els missatges públics que transmet Interior a la població. Flores, que serà el nou president de l’Associació de Caps i Comandaments de les Policies Locals de Catalunya Accpolc, va fer aquestes manifestacions en el congres de l’associació policial, que es va celebrar ahir a Sitges. Encara va posar un altre exemple “d’absència” de les policies locals a la foto publicada a Twitter de la presentació del pla Infocat. “Em pensava que no ho veia bé i vaig ampliar la foto. Hi havia Mossos, bombers, SEM, Creu Roja. I on érem nosaltres? Dons no hi érem. Ens han exclòs d’anar a apagar foc!”, va tornar a ironitzar Flores proclamant que això s’ha d’acabar i que l’Accpolc que ara presidirà en substitució de Conrado Fernández, superintendent de la Guàrdia Urbana de Badalona, ha d’estar unida i forta per projectar amb força el paper i la feina de les policies locals a l’exterior. Flores va apostar per una presència permanent a les xarxes perquè la ciutadania pugui conèixer les seves activitats. L’intendent va demanar ajuda als periodistes per a aquesta projecció perquè, va dir: “La batalla mediàtica nosaltres la tenim perduda, però als carrers hi som sempre.” Flores va apostar per crear un sistema únic de seguretat a Catalunya (una reivindicació que fa dècades que dura) i va indicar que Interior va perdre una oportunitat d’or de fer-ho i incloure’ls en l’últim decret d’organització de la policia. Va apostar per anar “agafats de la mà” dient a la subdirectora de coordinació de les policies locals, Begoña Curto, present a l’acte, que sempre els tindrà al seu costat. El nou president de l’Accpolc també va apostar per ser actius i decisius a l’Estat i intervenir en la redacció de la futura llei orgànica de seguretat dels municipis. També va marcar un altre objectiu: aconseguir que els 90 cossos policials que actualment no tenen representació a l’Accpolc s’engresquin i s’hi integrin. Entre els cossos que no hi estan representats hi ha la Guàrdia Urbana de Barcelona, el que té la plantilla més gran.

Durant el congrés es van presentar novetats tecnològiques, com ara els drons d’ús policial, es van entregar medalles als caps i comandaments amb més anys en el càrrec i es va fer un reconeixement a la policia científica dels Mossos pel descobriment del reactiu que permet extreure empremtes dactilars de superfícies on fins ara era gairebé una missió impossible. Aquest cop també es van concedir medalles a la col·laboració i al mèrit social. Van ser per a un policia comunicador, quatre periodistes, un historiador i una monja mediàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia