Successos

Troben amb vida els quatre nens perduts fa 40 dies a la selva de Colòmbia

El més petit dels infants té un any i el més gran 13

Havien sobreviscut a un accident aeri en què van morir els adults que els acompanyaven

Militars colombians i membres de tribus indígenes han trobat amb vida quatre infants que estaven perduts des de l’1 de maig a la selva del sud de Colòmbia. Els menors havien sobreviscut a un accident d’avió en què van morir els adults que els acompanyaven i feia quaranta dies que s’havia iniciat la seva recerca en trobar indicis que podien ser vius al lloc de l’accident. El mateix president colombià, Gustavo Petro, ha celebrat la notícia des del seu compte de Twitter, poc després que l’avancessin les ràdios locals.

Els protagonistes són quatre menors que són germans entre ells: Lesly Mukutuy, de 13 anys; Soleiny Mukutuy, de 9; Tien Noriel Ronoque Mukutuy, de 4 anys, i el petit d’un any Cristin Neruman Ranoque. Han estat trobats en un punt remot entre els departaments de Caquetá i Guaviare, on havien estat buscats sense descans durant setmanes per dos centenars de militars, entre els quals les forces especials de l’exèrcit colombià, i també indígnes de diverses tribus coneixedores de la selva. L’exèrcit ha divulgat fotografies dels nens, asseguts en un clar de la selva, coberts de mantes, aparentment en bon estat, tot i que amb lògics signes de desnutrició.

Els nens, membres d’una comunitat indígena, viatjaven amb la seva mare, un altre adult i el pilot d’un avió Cessna 206 operat per la companyia Avianline Charter’s que va patir l’accident l’1 de maig.

Petro, que ha qualificat l’èxit de la recerca com “un regal a la vida”, ha afegit que, en funció de l’avaluació mèdica dels infants, aquests seran trasllats demà diumenge a San José del Guaviare, capital del Guaviare, o a Bogotá.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia