Successos

El quadern negre

Tura Soler

Susqueda: 44 minuts, 7,200 quilòmetres

Un cronometratge del trajecte per la pista vora el pantà desvirtua la tesi que en Marc i la Paula arribessin amb caiac a la Rierica

Tot i que les dades de Google situen el telèfon de Marc Hernández, una de les dues víctimes del doble crim de Susqueda, al lloc on l’eremita Bartomeu Soler aparcava/amagava el seu cotxe entre les 11.20 i les 11.26 h, hora en què van ressonar els trets, la tesi de la investigació apunta que les dades de Google només tenen valor precís fins a les 10.37 h, quan situen la parella arran de pista just a l’entrada del baixant que mena cap a l’aparcament d’en Bartomeu. La tesi policial manté que a partir d’aquest punt en Marc i la Paula van continuar fent camí amb l’Opel Zafira per la pista que passa per la font del Borni, el passallís sobre la riera de Rupit, la Grevolosa i el mas Llomar (des d’on es van sentir els trets) fins arribar a un saplà vora el camí a l’anomenada “raconada dels de Rupit”; que allà van inflar el caiac, el van baixar fins arran d’aigua (o a l’inrevés), van pujar a l’embarcació, van navegar fins a les runes de la Rierica (a l’altre costat) i allà els van tirotejar i matar. I el Zafira va quedar aparcat en algun dels dos punts on es pot arraconar un cotxe a la banda de la “raconada dels de Rupit”.

La incògnita és... Hi ha temps material de fer tota aquesta ruta i aquestes accions des de les 10.37 fins a les 11.20 h. Aquest diari ha fet el recorregut cronometrant el temps i els quilòmetres. El recorregut s’ha fet amb un vehicle tot terreny (el d’en Marc i la Paula era un turisme) i anant a una marxa moderada però sense aturar-se i sabent quin era el destí final de la ruta (en Marc i la Paula se suposa que temptejaven el terreny per trobar un bon lloc per baixar el caiac). Des del punt on se suposa que en Marc i la Paula van arriar després d’haver estat uns 10 minuts situats arran de la pista fent petits moviments de pocs metres, fins al mas Llomar, vam tardar 32 minuts i havíem recorregut 5,8 quilòmetres de la pista, que el dia del crim (el 24 d’agost del 2017) estava amb més males condicions. I fins al primer saplà on es considera possible que van aturar el cotxe van transcórrer 44 minuts. Havent fet 7,200 quilòmetres. Segons aquests càlculs, si la velocitat es correspongués mínimament, en Marc i la Paula haurien arribat al punt on se pressuposa que haurien aturat el cotxe a les 11.27 h. Més tard de l’hora del crim (entre les 11.20 i les 11.26 h) establerta a partir del testimoni i de les fotografies que van fer un senderistes que feien una ruta per la zona i que també van sentir trets. S’ha de tenir en compte també que en Marc i la Paula duien el caiac plegat i que l’havien d’inflar amb una manxa de peu (que fa poc s’ha trobat a la zona de la Font del Borni) i que l’operació comporta dedicar-hi com a mínim un quart d’hora, segons apunten els entesos, i que encara faltaria baixar fins a l’aigua (per un camí rost), pujar a l’embarcació i remar fins a la Rierica, accions que fins i tot comptant que es fessin sense torbar-se (en Marc i la Paula anaven a passeig) necessitarien com a mínim un quart d’hora més. I representaria que l’arribada del caiac a la Rierica (pressuposat escenari del crim) seria cap a les 12 del migdia. El crim ja s’havia perpetrat. On és l’escenari del crim continua sent incògnita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia