Successos

Continua suspesa la circulació de trens entre Vilanova i Garraf per un descarrilament a Sitges

Una quarantena de combois s'han vist afectats ja per la incidència, que afecta totes les línies de Rodalies i Llarga Distància que utilitzen la via convencional des del i cap al sud

Una quarantena de trens de sis línies de rodalies (l'R2 Sud, l'R13, R14, R15, R16 i R17) i de Llarga Distància que circulen per la via convencional s'han vist afectats pel descarrilament aquest matí a l'estació de Sitges (Garraf) d'un Talgo València-Barcelona sense passatge que no ha causat ferits. Segons recull Efe, Renfe ha informat que, com que avui és festiu, és difícil calcular el nombre de passatgers que s'estan veient afectats per la incidència, a la qual s'ha sumat un problema en la senyalització del canvi d'agulles a Gelida (Alt Penedès), que ha paralitzat durant més d'una hora la línia d'alta velocitat entre Sant Vicenç de Calders (Baix Penedès) i Vilafranca del Penedès. Aquesta incidència ha afectat els trens de llarga distància d'alta velocitat del trajecte entre Lleida-Pirineus i Barcelona Sants, i s'han acumulat alguns retards.

El descarrilament a Sitges s'ha produït cap a les 09.50 hores per causes que s'estan investigant i ha obligat a interrompre la circulació entre les estacions de Garraf i Vilanova. Al tren accidentat hi viatjaven només dos maquinistes, que han resultat il·lesos, segons els Bombers de la Generalitat, que han desplaçat sis unitats al lloc per assegurar que el corrent de la catenària estigués tallat. Segons Renfe, aquesta primera tarda el servei de Rodalies s'està prestant amb normalitat entre Barcelona i Castelldefels (Baix Llobregat), i des d'aquesta estació s'ha disposat d'un servei d'autobusos fins a Vilanova i la Geltrú. Protecció Civil, que ha activat en fase de prealerta el pla Ferrocat d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril, ha informat que, a l'estació de Castelldefels, personal de la Creu Roja s'encarrega de subministrar avituallament a les persones que s'acumulen a la estació. Els passatgers que viatgen cap al Garraf poden arribar amb tren al seu destí i als dels trens Intercity del Corredor Mediterrani (dos per sentit) Renfe els ofereix plaça als trens de llarga distància que utilitzen la línia d'alta velocitat Camp de Tarragona-Barcelona. Tècnics de Renfe treballen al lloc per encarrilar el tren Talgo accidentat i personal d'ADIF està reparant la via, tot i que de moment es desconeix quant temps poden durar les tasques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia